Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg satt i sola på fjellet og hadde det veldig fint

Men så fikk «Kupper'n» høre om kameratens død.

Onsdag kom meldingen om at en av Norges største idrettshelter, Hjalmar «Hjallis» Andersen har gått bort.

Tidligere skøytekollega og venn, Knut «Kupper'n» Johannesen, sier til Nettavisen at «alt raste sammen» da han fikk meldingen.

- Nå satt jeg på fjellet i sola og hadde det veldig fint, så fikk jeg nyheten om Hjalmar, og da ble hele påsken ødelagt - alt raste sammen, sier Knut «Kupper'n» Johannesen til Nettavisen.

Johannesen mottok sammen med «Hjallis» hedersprisen på Idrettsgallaen i januar, og sier at Norge har mistet en av idrettens fineste representanter.

- Hjalmar har vært en fantastisk representant for idretten fra han var aktiv og til han ble 90 år gammel. Alle husker «Hjallis», sier «Kupper'n».

- Vil huske det gode humøret
Johannesen vil spesielt huske det gode humøret til skøytelegenden og trekker fram spesielt én spøk «Hjallis» fortalte for noen år siden.

- De siste årene så holdt han en del foredrag – ofte på gamlehjem. Jeg husker han fortalte at han bare kunne dra tilbake å holde samme foredrag to uker senere, «for de husket jo ingenting».

- Det var sånn Hjalmar var, han spøkte, og var veldig morsom. Det var alltid hyggelig å være sammen med ham, sier Johannes, som forteller at det var stort å bli hedret sammen med Andersen på Idrettsgallaen i januar.

- Det var veldig moro. Det var stort for meg å bli hedret sammen med Hjalmar, sier «Kupper'n».

Døde etter dramatisk fall
Skøytelegenden Hjalmar «Hjallis» Andersen døde natt til onsdag, melder familievenn Tom A. Schanke.

Hjallis ble født 12. mars 1923 og ble 90 år gammel. Schanke skriver følgende i sin melding:

«Kong Glad døde i natt onsdag 27.03, på Ullevål sykehus etter et ganske dramatisk fall hjemme i Tønsberg på mandag. Trøsten får være at når hele Norges «Hjallis» gikk sin siste runde ble den rask og smertefri, og i nærvær av hans nærmeste familie».

Legende
Skøyteløperen som representerte trondheimsklubben Falken, hadde sin glansperiode på 1950-tallet.

Han fikk kallenavnet «Kong Glad» på grunn av sitt blide og vennlige vesen, og er en av Norges største idrettshelter gjennom tidene.

Skøyteløperen ble sett på som et frihetssymbol i etterkrigstidens Norge og dette var noe av grunnen til hans store popularitet.

Hjallis tok blant annet tre OL-gull i Oslo i 1952 og dominerte skøytesporten totalt i perioden 1950 til 1952.

Han vant VM, EM og NM i 1950, 1951 og 1952. Han vant også NM i 1954 og satte fire verdensrekorder, blant annet den legendariske 16.32,6 på 10.000 meter i Hamar før OL i 1952.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken