Tidligere sportsdirektør i US-postal, Johan Bruyneel, sier det er lite sannsynlig han noen gang kommer tilbake til sykkelsporten.

- Jeg er stort sett ferdig med sykling, sier Bruyneel til RTL, en luxembourgsk tv-kanal.

Bruyneel var sportsdirektør for Lance Armstrong i US-postal, senere Team Discovery channel, fra 1999-2007. Han fortsatte karrieren i Astana før han ble med Lance Armstrong til Team RadioShack i 2010. I lys av USADA-etterforskningen, en omfattende etterforskning fra det amerikanske antidopingbyrået presentert i 2012, har Bruyneel blitt stevnet for oppbevaring og frakt av doping, administrere dopingbruk samt å hjelpe til å dekke over brudd på dopingreglementet som sportsdirektør fra 1998 til 2011.

Første høring i saken blir holdt mellom 16. og 20 desember i London senere i år. Laglege i US-Postal, Pedro Celaya og trener Jose Marti deltar også på høringen.

- Uavhengig av utfallet av høringen og USADA-saken, er jeg stort sett ferdig med sykkelsporten. Jeg er ferdig med sykling fordi jeg ikke ser noen forandringer, sier Bruyneel.

Nekter å snakke
Lance Armstrong innrømte doping i etterkant av USADA-saken i 2012, en omfattende etterforskning av doping i US-postal-laget. Bruyneel har på andre siden nektet å diskutere saken. De få uttalelsene har handlet om at var offer for systemet og at de var en liten del av et kollektivt etablert dopingmisbruk.

- Jeg ser meg ikke som djevelen. Mange prøver å karakterisere meg og Armstrong som de store synderne. Det er galt. Når man har et generelt problem, er det lettest å kontrollere hvis én må ta støyten for alle. Jeg tror vi opplever det nå, sier Bruyneel.

Positiv til Cookson
Brian Cookson ble valgt til ny president for det internasjonale sykkelforbundet, UCI, i høst. Bruyneel mener det kan bedre sykkelsporten, som blant annet har blitt anklaget for å feie dopingsaker under teppet.

- Brian Cookson er definitivt rett mann på rett sted, men jeg tror ikke det blir store forandringer over natten, sier Bruyneel.

PS: følge ryktebørsen skriver Johan Bruyneel bok om US-postal årene. Navnet blir «Poker Face».