Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ser lyset i enden av tunnelen

Det går bedre og bedre for Kjetil Jansrud.

Kjetil Jansrud gjør stadig framgang etter kneskaden han pådro seg under VM i Schladming.

- Jeg kjeder meg, men det er positive sider også, for jeg merker at det går bedre og bedre for hver eneste dag. Det er framgang hele tiden, så jeg begynner virkelig å se lyset i enden av tunnelen, forteller Jansrud på sin egen blogg.

Han fikk kjørt halvveis ned i traseen i VM-løpet i super-G i februar. Da var uhellet ute, han falt og røk korsbåndet i kneet. Dermed var VM over for ham omtrent før det hadde startet.

Han ble operert like etter at verdenscuphelgen i Kvitfjell var over i begynnelsen av mars. Nå er han i gang med opptreningen til den viktige OL-sesongen, men han kan ikke regne med å være tilbake igjen for fullt før nærmere årsskiftet. Den skaden han pådro seg tar det nærmere ni måneder å lege.

- Foreløpig bruker jeg mye sykkel i treningsarbeidet. Jeg sitter på sykkelen så å si hele dagen og kjører økter på 30 minutter, skriver han.

Må overbevise
Kjetil Jansrud forteller også at han er i ferd med å foreta en del stabiliseringsøvelser for kneet. Det gjelder å bygge opp balansen i det opererte kneet.

- For å få fullt utbytte av de stabiliseringsøvelsene jeg holder på med, må jeg gjøre alt jeg kan for å overbevise hjernen min om at kneet mitt er i orden igjen, skriver han på en lett humoristisk måte.

Han sier også at han er i ferd med å kunne ta til med styrkeøvelser, men han må bygge seg opp igjen skrittvis og ta tiden til hjelp.

Jansrud har allerede vært sammen med resten av verdenscuplaget på trening, men han er langt unna å kunne ta fram skiene, og det er helt klart at han ikke kommer til å få testet utstyr på den måten han gjerne ville før OL-sesongen.

Fordelen hans er at Aksel Lund Svindal kjører på samme skimerke, og det er helt klart at når det gjelder testingen, kan Jansrud trekke fordeler av den erfaringen Svindal gjør på dette området, men optimal OL-oppkjøring blir det nå likevel ikke.

Noen nedturer
Etter at Jansrud skadet kneet og måtte avslutte sesongen, har behandlingen av skaden stort sett gått på skinner, men han innrømmer at det har vært noen nedturer også.

Han har slitt med litt smerter innimellom, men det er helt normalt etter det han har vært gjennom. Stort sett har han kommet seg bra gjennom skadeperioden til nå, og i neste uke skal han på samling med verdenscupgjengen igjen.

- Det gjelder å holde kontakten med verdenscupsirkuset, så jeg ser virkelig fram til å være med laget på samlingen i Hemsedal. Det tror jeg vil gjøre meg godt, innrømmer Jansrud.

Han forteller også at han er kommet så langt i behandlingen av korsbåndskaden at han har begynt å kunne ta medisiner for hovenheten i kneet. Det er også et godt tegn på at det hele tiden går framover.

OL-sesongen i alpint åpnes som vanlig på breen ved Sölden i Østerrike med verdenscuprenn i storslalåm siste helgen i oktober. På grunn av den alvorlige kneskaden er det svært tvilsomt om Kjetil Jansrud kan rekke å være med der.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken