RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Glåmdalen

«Jeg skal ødelegge karrierene deres»

Sist oppdatert:
Tom Nordlie løy om at han gikk ned i lønn og truet samtidig spillere som ikke godtok lønnskutt.

«Jeg vet ikke hvem av dere som nekter å gå med på lønnskutt, men hvis jeg finner ut hvem det er, skal jeg ødelegge karrierene deres!»

Nettavisen vet at nåværende Fredrikstad-trener Tom Nordlie kom med denne trusselen overfor spillergruppen i Kongsvinger tidligere i år, mens han var trener der.

På samme tid gikk han til VG og fortalte at han hadde gått ned i lønn og sagt fra seg bonuser.

- Jeg har en OK lønn og det er et greit signal når jeg sier fra meg lønn og bonuser. Det er bedre at jeg gjør det enn en spiller som har fem tusen i måneden, sa Tom Nordlie i VG 30. juni i år. Han fortalte avisen at han sa fra seg bonuser fra i fjor, bonuser han allerede hadde tjent i år og framtidige bonuser, i tillegg til noe lønn.

Totalt tilsvarte dette rundt 400.000 kroner.

Lever Tippekupongen på mobilen!

Gikk ikke ned i lønn
Vel, sannheten er ganske annerledes. Tom Nordlie gikk ikke ned i lønn. Det skrev redaktør Rolf Nordberg i Glåmdalen en krass lederartikkel om tidligere denne uka, og Nettavisen vet også at dette ikke stemmer. Nordberg gjentok for øvrig kritikken av Nordlie i et intervju med NRK i pausen under Kongsvingers kamp mot Alta.

«Sannheten er at han med en månedslønn på 200.000 kroner nektet å avse ei eneste krone samtidig som alle spillerne og øvrige ansatte måtte kutte ti prosent av sin beskjedne lønn på grunn av klubbens kritiske økonomiske situasjon. Han har heller ikke skrevet under på noe papir at at han frasier seg bonus,» skrev Nordberg i Glåmdalen.

Les hele kommentaren her!

Likevel brukte han altså trusler for å overtale spillerne i Kongsvinger til å akseptere lønnskutt. Flere kilder har fortalt Nettavisen at Nordlie skal ha sagt at han «skal ødelegge karrierene» til spillere som ikke gikk med på lønnskutt. Dette bekreftes også av en av spillerne som var i garderoben da Nordlie kom med trusselen.

- Håpløs uttalelse
- Det håper jeg at han ikke har sagt. Hvis han har sagt det, er det forferdelig dumt sagt. Det er noe som ikke står for vår regning. Det er en håpløs uttalelse, konstaterer styreleder Henrik Mohn i Kongsvinger overfor Nettavisen.

Mohn virker oppriktig lei seg over hele saken.

- Jeg vet at Tom bruker mye virkemidler. Alle saker har to sider. Jeg kjenner Tom som en veldig myk mann. Han har gått over streken med meg også, men han er den første til å beklage. Han er den beste fotballtreneren jeg kjenner, men så har han også en annen side - motivasjonsdelen - som av og til kan gå veldig langt og av og til over streken.

- Jeg har litt vondt for Tom i denne saken. Han skulle hatt betalt for noen foredrag han gjorde i klubbregi. Han kjøpte inn noen ergometersykler til restitusjonstrening, noe medisinsk utstyr, og da tok han et ekstra foredrag hvor pengene gikk til det. Han har gjort en masse ting for å spare klubben for penger. Jeg føler at han har gjort en del ekstra som han ikke var nødt til, sier Mohn.

Styrelederen påpeker samtidig at diskusjoner om lønnskutt er en sak som ledelsen må håndtere med hver enkelt ansatt, og som ikke skal være styrt fra trenerens side.

- Hvis dette stemmer, er jeg lei meg på spillernes vegne, for de skal ikke oppleve sånt, understreker Mohn overfor Nettavisen.

- Ingen kan presses ned i lønn
Daglig leder Silje Vaadal i spillerforeningen NISO vil ikke kommentere den konkrete trusselen som Nordlie kom med overfor spillerne, men poengterer at ingen spillere kan presses til å gå ned i lønn.

- Jeg kjenner ikke til utsagnet, så det er vanskelig for meg å kommentere. Vi kjenner til at han var noe involvert i denne prosessen, og på generelt grunnlag er det mest ryddig at det er daglig leder som har kontakt med spillerutvalget i disse prosessene. Det er klart at det er forskjell på klubbenes størrelse også, men uansett hvem som er involvert i en sånn prosess, har spillerne gyldige kontrakter, sier Vaadal til Nettavisen, og legger til:

- Ingen kan presses til å gå ned i lønn. Det er viktig for oss å formidle dette.

Nordlie: - Har aldri sagt dette
Tom Nordlie benekter at han har kommet med uttalelsen.

- Det har jeg aldri sagt. Det faller på sin egen urimelighet. Denne prosessen er det styret som har stått for. Ring til styret, sier Tom Nordlie til Nettavisen.

Nordlie får støtte av sportssjef Morten Kristiansen.

- Jeg har hørt at Tom Nordlie har oppfordret spillegruppen til å gå med på lønnskuttet, men jeg har aldri hørt at han har truet med å ødelegge fotballkarrierer, sier Kristiansen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Dagens oddstips: Sverige blir for sterke for Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere