*Nettavisen* Sport.

«Jeg skal få dere til å angre, City og Chelsea»

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Daniel Sturridge er en spiss med et mål.

19.08.13 14:27

LIVERPOOL - STOKE 1-0: Han er en mann med et mål, både billedlig og bokstavelig talt, Daniel Sturridge.

Han var bare 20 år gammel da han forlot Manchester City i jakten på spilletid. Chelsea ble neste stopp, men også der var det for vanskelig for den kvikke og målfarlige engelskmannen å spille seg inn i laget.

I løpet av fire år på Stamford Bridge fikk Sturridge kun starte 31 ligakamper. Han kom inn som innbytter 32 ganger og scoret totalt 13 ligamål.

Så kom Liverpool på banen. Nå som Luis Suarez er utestengt, er det ingen tvil om hvem som er førstevalget til Brendan Rodgers. Det er Daniel Sturridge.

Og det er klokt.

Sjanserik kamp
Sturridge viste seg fra sin beste side i møtet med nedrykkskandidaten Stoke. Han headet ballen i mål etter bare elleve minutter, men ble korrekt avvinket fra offside.

Åtte minutter før pause slo han til igjen - og denne gang ble nettkjenningen tellende.

23-åringen fikk ballen fra Iago Aspas litt utenfor sekstenmeteren til Asmir Begovic, og klinket til med et skudd som gikk mellom beina på Robert Huth og forbi den for dagen svært opplagte Stoke-keeperen før den passerte målstreken.

- Jeg tror Daniel kan bli en av toppscorererne i Premier League i år. Han har bare vært frisk i to og en halv uke. Han er et stort talent. Når han kommer i toppform, for det er han ennå ikke, blir han enda farligere, sier Liverpools manager Brendan Rodgers til BBC.

Sturridge er åpenbart innbitt etter å vise både Chelsea og Manchester City at han er en kvalitetsspiss. Det kommer nok Liverpool til å nyte godt av utover i sesongen. Forrige sesong scoret Sturridge ti ligamål på elleve kamper fra start (og tre innhopp) etter overgangen fra Chelsea.

Målet mot Stoke var for øvrig svært fortjent.

Liverpool vartet opp med festfotball i sesongpremieren, og hadde flere avslutninger i aluminiumet bak Begovic, som også vartet med flere fine redninger.

Reddet straffespark
Stokes største sjanser kom etter nølende feltarbeid av Liverpools nye sisteskanse, Simon Mignolet. Robert Huth burde faktisk ha utnyttet en Mignolet-tabbe allerede etter ni minutters spill, men også han traffet tverrliggeren og ikke nettmaskene.

To minutter før ordinær tid var spilt ferdig, fikk imidlertid Stoke en enorm sjanse. Daniel Agger lagde straffespark med en fullstendig hjelpeløs hands, og dommeren hadde ikke annet valg enn å blåse for straffespark.

Jonathan Walters hadde bommet på to av sine fem siste straffespark.

Walters skjøt til venstre, og Mignolet kastet seg til høyre. Belgieren vartet dermed opp med en fenomenal redning, og fulgte opp med å redde returen også. Slik fikk Mignolet en kjempestart på Liverpool-karrieren, noe Brendan Rodgers neppe var hundre prosent trygg på da han så keeperen fomle i feltarbeidet i første omgang.

Liverpool tok sesongens første trepoenger.

- Det var en herlig kamp av oss, men Stoke kom også hit og spilte bra. Det er alltid vanskelig mot Stoke. Vi spilte 0-0 her i fjor. Begovic var banens beste. Vi hadde 15 skudd på mål. Du er alltid redd når du spiller så bra, for at det skal ende uavgjort. Vi viste hvilken moral vi har i laget, sier Rodgers til BBC.

- Jeg synes bevegelsen vår og pasningene våre var veldig, veldig bra, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Må avgjøre kampene
Før kampen var Liverpool-manager Brendan Rodgers klar på at laget ga bort altfor mange unødvendige poeng sist sesong, noe som måtte forbedres fra og med lørdag ettermiddag.

- Vi hadde et høyt antall uavgjortkamper forrige sesong, og det er viktig for oss å omgjøre disse til seiere i år. Vi har mye talent fremover på banen, så jeg har troen på at vi vil avgjøre flere kamper til vår fordel.

Også Luis Suarez ble viet oppmerksomhet før kampstart, da han gikk ut på gressmatten til applaus fra Anfield-publikumet. Brendan Rodgers var imidlertid ikke interessert i å snakke mer om den kontroversielle, uruguyanske spissen.

- Luis Suarez er utestengt fram til september, og av respekt for resten av laget vil jeg ikke snakke mer om han nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag