- Jeg håper å kunne bidra til mer offensivitet og glød, sier nytilsatt sprinttrener for langrennsgutta, Arild Monsen til NTB.

Onsdag ble den 51 år gamle moldenseren presentert for pressen på Aker Brygge i Oslo.

Han overtar etter Ulf Morten Aune, som er flyttet oppover i systemet som leder for sprintlandslaget.

Monsen kommer til Norge etter fire år i Sverige. Han var førstevalget til langrennsledelsen i Norges Skiforbund, og Monsen håper at han har noe å bidra med.

- Jeg håper å kunne bidra til å opprettholde utholdenheten. Sprint er jo ikke sprint, men mer som mellomdistanse å regne. Jeg håper også at gløden og offensiviteten skal bli bedre. Der kan det være noe å hente, sier Monsen til NTB.

Ingen frelser
Resultatene for de norske sprintgutta har vært for nedadgående å regne de siste sesongene. Derfor ble også Monsen hentet inn som ny trener.

- Jeg har ikke tenkt å komme og knuse alt som står på bordet, men det er ingenting som tilsier at ikke Norge kan ha mer enn én mann inne blant de ti beste i sprintverdenscupen sammenlagt, sa mannen som kanskje er mest kjent for å ha gått den sterke 1. etappen da Norge ble verdensmestere i stafett i VM i Seefeld i 1985.

Monsen er ikke uvenner med svenskene etter sin fire år der, og selv om det i utgangspunktet var meningen at han skulle fortsette trenergjerningen hos de blågule.

- Jeg hadde fire fine år hos svenskene og har fortsatt mange venner der. De har vært veldig forståelsesfulle og gratulerte meg med den nye jobben. Vi har vært venner, og vi er venner. Jeg kommer jo til å treffe dem mye i denne jobben også.

De beste
I Sverige trente Monsen både Teodor Petersson og Emil Jönsson til sammenlagtseirer i sprintverdenscupen.

- Hvorfor valgte du Norge i stedet?

- Jeg sa allerede da jeg trente Team Trøndelag at jeg ønsket å trene de beste. Det føles godt å få denne sjansen. Det er jeg glad for. Sånn sett kan du si at ringen er sluttet. Bredden i Ski-Norge er mye større enn i Sverige, og da er det fint at jeg fikk denne muligheten. Målet er å bedre snittresultatene for hele gruppen.

Ulf Morten Aune stiller seg lojalt bak den nye ordningen, der han er framflyttet til en mer administrativ lederrolle.

- Dette synes jeg er veldig spennende, og det er gjort i full forståelse med meg. Delvis har det med familiesituasjonen å gjøre, og så har det også med at jeg har hatt denne jobben i ti år. Jeg tror at det er veldig sunt å få inn nytt blod, sier Aune til NTB. (©NTB)