LILLEHAMMER/OSLO (procycling.no): I helga samler Birkebeinerrittet - bedre kjent som Birken - 25.000 mosjonister som skal sykle 94 kilometer mellom Rena og Lillehammer.

Blant disse finner man også profilerte mennesker som Kjetil André Aamodt, Jon Almaas og Lasse Kjus. I år klarte alle tre merket, hvorav sistnevnte klarte bragden for aller første gang.

Aamodt satte ny personlig rekord og imponerte med sluttiden 3:29,56. Han var likevel ikke helt fornøyd med egen innsats:

- Jeg gikk maks ut, så sprakk jeg som en dong etter fem mil, forteller 39-åringen til nrksport.no.

Gjorde som Northug
NRK-programleder Jon Almaas var fornøyd med taktikken han la ned for dagen. Den spreke 43-åringen maktet å presse seg foran Lasse Kjus i løpet av den siste delen av løypa.

- Kjus tråkket til fra start. Jeg lå litt mer bak som Northug ville ha gjort, forteller Almaas til procycling.no.

BILDESAK: Birken i stoooooore bilder!

Han var til slutt 1 minutt og 42 sekunder foran den tidligere toppalpinisten.

- Jeg er utrolig fornøyd med å ha klart merket for første gang, sa Kjus med et glis - og var kjapp med å legge til:

- Det var ikke like ille som det var i fjor ..

- Sammenligner med mot eliten
Da var det både kaldere og mer gjørmete i traseen mosjonistene møtte. Aamodt brukte til sammenligning 3 timer og 58 minutter den gangen. Med årets sluttid har han håp om å kutte ytterligere ned på forspranget til de aller beste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg er nødt til å sammenligne meg med eliten. I fjor var jeg én time bak, så jeg håper å være nærmere i dag.

Han melder om lagt bedre forhold for syklistene denne gangen, selv om det er meldt relativt store nedbørsmengder utover ettermiddagen.

- Også i år måtte jeg mye litt over brilleglassene. De blir jo skitne, men de siste to årene har jeg ikke sett noe som helst før langt utpå kvelden. Jeg trodde jeg skulle bli blind. Man finner likevel ut at det er utrolig hvor fort øynene reparerer seg, avslutter Aamodt som var i mål allerede i 11-tiden lørdag.

Resultater:
1. Kjetil André Aamodt 3:29, 56
2. Jon Almaas 3:42,07
3. Lasse Kjus 3:43,49