Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg stoppet opp og så spurten

Han gikk sitt siste verdenscuprenn og fikk samtidig se spurten til Eldar Rønning på storskjerm.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Odd-Bjørn Hjelmeseth var på vei ut på den siste sløyfen da seieren skulle avgjøres, men veteranen kunne ikke dy seg og stoppet opp for å få med seg spurtoppgjøret mellom Eldar Rønning og verdenscupleder Dario Cologna.

- Jeg stoppet opp og så på spurten. Eldar er fantastisk. Dette tror jeg han har drømt om, fortalte Hjelmeseth til Nettavisen like etter målgang.

- En guttedrøm
Da veteranen hadde kommet seg i mål, drøye ni minutter etter trønderen, var Rønning godt i gang med seiersintervjuene.

- Det er helt rått. Det er en guttedrøm. Det er som OL-gull og VM-gull til sammen, fortalte Rønning til Nettavisen med et bredt glis.

Han var også godt fornøyd med den norske laginnsatsen.

- Som lag var det helt fantastisk. Vi var foran der alle sammen og fikk vist oss frem. Det var rett og slett veldig viktig for laget, fortsatte han, før han utdypet sin egen taktikk før den siste runden.

- Jeg tenkte at nå må jeg være med fremme, nå må jeg være oppe i teten. Jeg visste at det kom til å være Cologna jeg måtte kjempe med, så jeg la meg i nærheten av han, sier Rønning.

- Har sterkest spurt
Langrennssjef Åge Skinstad var også godt fornøyd med den norske laginnsatsen på lørdagens femmil.

- Dette var ganske oppskriftsmessig, men det er jo ofte vanskelig å følge oppskriften, da. De norske skulle være med og kjempe om noen spurtpriser og ligge fremme hele tiden, og vise seg fram for konkurrentene, forteller han til Nettavisen.

Skinstad trekker spesielt frem dagens seierherre.

- Eldar er den vi vet har sterkest spurt, så hvis han var med på slutten, skulle han være den store avslutteren, men Martin var også med og ble nummer tre, så vi er kjempefornøyde, legger han til.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken