Det gikk som i 2011. Fabian Cancellara vant den avsluttende tempoen i Tirreno-Adriatico. I nøyaktig samme løype som i 2012.

- Det var en tøff en, sier vinneren, før han fortsetter: - Spesielt siden jeg hadde tiden min fra i fjor i bakhodet. Men forholdene i dag var helt annerledes. I dag hadde vi medvind i starten, men det ble full motvind på veien tilbake, sier Cancellara i en pressemelding.

Les også: Nibali avgjorde sekunddrama

Tre sekunder saktere
På tross av at Cancellara syntes forholdene var vanskeligere enn i 2011, syklet han omtrent like fort.

- Jeg ser at jeg syklet tre sekunder saktere enn i fjor, men jeg synes jeg syklet fantastisk. Det var viktig å teste tempoposisjonen, å få en ny konkurranse på (tempo)sykkelen. Dessuten ville jeg gi gode mellomtider til Chris (Horner, sammenlagtleder før etappen, journ. anm.). Jeg følte ikke press for å vinne. Jeg vet hvordan formen min er etter 30 timer på sykkelen, så jeg har mye selvtillit.

Bli venn med oss på Facebook!

Mistet sammenlagtseieren
Lagmessig ble det en glimrende tempo for RadioShack, men de skulle nok ønsket at dagen endte litt annerledes. Daniele Bennati tok en knallsterk andreplass på etappen, men Chris Horner tapte sammendraget til Vicenzo Nibali.

På tross av nederlaget virket Horner å være godt fornøyd etter etappen.

- Jeg har ingen blandede følers rundt dette, sa en glad Chris Horner.

- Det har vært en fantastisk uke. Taktisk gjorde jeg et briljant ritt. Dette er ikke en løype som er ideell for meg, men å stå på podiet er bra for meg. Jeg var bekymret for å ikke komme topp tre, forteller Horner.

PS: RadioShack vant lagkonkurransen på avslutningsetappen, men havnet nede på 16. plass sammenlagt.