OLYMPIATOPPEN (Nettavisen): Det norske OL-håpet Silje Norendal er i full gang med hardtreningen frem mot lekene i Sotsji.

Snowboard-jenta legger ned over 20 timer i uka for å bli best mulig før OL, men fokuset i media er sjelden på hvor hardt snowboarderne trener.

Norendal irriterer seg over at sporten har et rykte på seg for å være litt avslappet og omringet av festekultur.

- Jeg synes det er veldig kjipt, for akkurat nå jobber vi like hardt som alle andre idretter her på Olympiatoppen. Vi jobber like hardt som alpinister, langrennsutøvere, hoppere og alle andre. Jeg tror snowboard har kommet ut litt skjevt i media. Særlig de eldre snowboarderne er opptatte av et «image» om å være kule og ikke trene så mye, men likevel gjør det dritbra. Sånn er det ikke, du må jobbe skikkelig hardt for å nå toppen. Sånn er det i snowboard også, vi jobber like hardt som alle andre idrettsutøvere, og det håper jeg folk kan få øynene opp for etter hvert. Jeg håper folk snart forstår at vi er profesjonelle nå, vi også, sier en engasjert Norendal til Nettavisen.

Se videoreportasje med Norendal nederst i artikkelen.

- Ikke «hæla i taket»
- Hvor mye ofrer du for å bli best mulig frem mot OL?

- Jeg må ofre en del. Det er en del jeg må legge til siden, og det er faktisk veldig mye tid til venner og familie som går bort. Det er greit i de månedene her, for jeg kan ta det igjen etter OL. Men jeg ofrer absolutt en del tid med venner, og det blir ikke mye sommerfesting og «hæla i taket». Det blir mest trening her oppe på Olympiatoppen, forteller hun med et smil.

- Frem til Sotsji, hvor mye kommer du til å tillate deg å feste?

- Jeg kan ikke tillate meg det som studentvenninnene mine gjør, som er ute hver helg til klokken fire-fem om natta. Sånn blir det ikke frem mot OL. Hvis man har lyst på et glass vin til maten, er selvsagt ikke det ulovlig, men det blir betydelig mindre alkohol frem mot OL enn det det kanskje hadde blitt om det ikke var OL-sesong. Siden det er OL-sesong, er det trening og snowboard som er fokuset mitt. Det blir ikke tid til mye annet, sier hun.

Den norske jenta håper snowboard-sportens rykte kan få en ansiktsløftning etter OL. Hun forteller at interessen i hvert fall er stigende.

- Interessen i Norge blir bedre og bedre, men jeg håper folk kan få øynene opp enda litt mer etter OL. Vi er jo verdens beste landslag, så forhåpentligvis gjør vi det bra under OL. Norge må få øynene enda mer opp for snowboard, slik at det ikke bare er hopp og langrenn på TV framover, sier hun og smiler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvis man vinner OL-gull i Norge, blir man veldig, veldig stor. Har du en fornemmelse om hvor stort det kan bli hvis du står på toppen av pallen i Sotsji?

- Jeg tenker ikke så mye over det. Det viktigste for meg er å fortsette å gjøre som jeg har gjort. OL henger selvsagt veldig høyt, og det ligger i bakhodet nesten hele døgnet, men det handler om å ikke gjøre OL større enn det egentlig er. Jeg kan ikke tenke så mye på hva som eventuelt skjer etter OL. For min del, hvis det går dårlig i OL, har jeg en karriere som forhåpentligvis kan vare i ti år til etter OL. Jeg prøver å tenke litt sånn, slik at jeg ikke legger alt i den konkurransen, for da legger jeg unødvendig press på meg selv. Jeg tenker ikke på hva som skjer om jeg gjør det bra eller dårlig, jeg vil bare vise folk hvor god jeg kan være og prestere mitt beste, sier den blide Kongsberg-jenta avslutningsvis.

Se videoreportasje med det norske gullhåpet her:

HTML EMBED