Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tar medalje i OL, men er dritskuffa

Klarte ikke skjule skuffelsen.

SOTSJI (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby tok sin første individuelle OL-medalje da han gikk inn til bronse på 30-kilometeren i Sotsji. Likevel klarte han ikke skjule skuffelsen da han møtte pressen etter søndagens renn.

- Det er en veldig merkelig følelse. Jeg har tatt medalje i OL, men er dritskuffa, sier Sundby til Nettavisen og resten av det norske pressekorpset.

- Jeg er skuffet fordi jeg var helt sikker i 29,5 kilometer på at jeg kom til å vinne dette løpet. Jeg følte jeg hadde bra kontroll. Jeg følte meg sterk underveis, og avslutningene mine er bedre enn de har vært noen gang. Men den slegga kom som et prosjektil i den siste bakken, og da var det plutselig ikke mer å gå med. Jeg ble slått av to som var bedre enn meg i dag. Jeg er skuffet over at jeg ikke leverer, sier Sundby til Nettavisen.

Til tross for at Sundby fikk det tungt på slutten av løpet, klarte han å holde unna for russiske Maksim Vylegsjanin. De russiske laglederne hevdet imidlertid etter løpet at nordmannen hindret russeren i å ta bronse ved å bytte spor like før mål, og la inn protest mot nordmannen.

Men etter et kort jurymøte ble det klart at Sundby beholder bronsen.

- Hvis de får se TV-bildene får de se at det ikke har noe å si for utfallet. Jeg gjør en ureglementert bevegelse og det får jeg en advarsel for. Gjør jeg det igjen blir jeg disket, forteller Sundby.

- Maxim har, etter mitt inntrykk, forklart seg og sagt at han ikke følte at han ble hindret, og da bør det være en «statement» på at resultatet bør stå.

Sundby forstår likevel at russerne la inn protest.

- Det var ureglementert det jeg gjorde, og det hadde vært forferdelig trist om det hadde ødelagt noe for Maxim. De russiske lederne har kanskje et annet inntrykk enn det han har selv, og det har jeg forståelse for.

- Jeg forstår absolutt protesten, men jeg er veldig glad for at juryen ser det vi også ser, at det ikke har noe å si for utfallet, sier Sundby.

Lørdag ettermiddag er det tydelig at russerne enda ikke er ferdig med saken, og har, ifølge adressa.no, anket juryens avgjørelse om å gi bronsen til Sundby.

MER OL-STOFF:

Kommentarer til denne saken