Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg trengte denne seieren

Bare Ola Vigen Hattestad presterte i en ny norsk sprintfiasko.

Ola Vigen Hattestad gikk helt til topps under dagens frisprint i tsjekkiske Liberec.

- Jeg trengte denne seieren med tanke på selvtilliten. Nå gleder jeg meg enda mer til VM, sa Ola Vigen Hattestad etter løpet.

Et lite skår i gleden var at triumfen ble det eneste lyspunktet sett med norske øyne. Etter en god start av de norske gutta var det bare regjerende sprintverdensmester Hattestad som gikk seg inn til finale.

Øystein «Pølsa» Pettersen var den eneste nordmannen som tidligere hadde kommet til en finale i individuell frisprint i verdenscupen denne sesongen, men «Pølsa» ble sendt hjem før rennet på grunn av sykdom.

Det var knyttet stor spenning til om de norske sprintgutta kunne heve den svake sesongåpningen i Liberec under dagens sprint og det startet bra for de norske. Med unntak av førsteårssenior Pål Golberg, gikk alle de norske videre til kvartfinalene, men der stoppet oppturen.

Svake finaleløp
I tur og orden røk de norske sprintgutta ut av kvartfinalene. Finn Hågen Krogh brakk staven ut fra startblokkene og var sjanseløs til å gå videre til en semifinale, mens Thomas Northug ikke hadde krefter til å ta seg videre i det samme heatet. Heller ikke Erik Brandsdal (fall) eller John Kristian Dahl klarte å ta seg til en semifinale.

I semifinalen røk også Johan Kjølstad ut.

Fortsatt formsvikt?
Det er bare en drøy måned igjen til sesongens store høydepunkt, Ski-VM i Oslo. Ola Vigen Hattestad har som kjent friplass som regjerende sprintverdensmester, men de andre på sprintlandslaget har fortsatt mye å bevise.

For øyeblikket er det bare Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen som har resultater å banke i bordet med før VM-uttaket av sprintgutta. Petter Northug vil høyst sannsynlig få gå sprinten på grunn av Norges utøverkvote i langrenn, selv om han ikke har noe særlig sprintresultater å vise til denne sesongen.

Kommentarer til denne saken