Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg trodde OL-toget hadde gått

Nå kan NM-overraskelsen plutselig få en plass på laget.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Allerede før åpningsrennet i NM torsdag, var det stor usikkerhet knyttet til OL-uttaket på herresiden. Foruten Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Chris André Jespersen er lite sikkert, og hvilke fire løpere som skal representere Norge på 15-kilometer klassisk, som det ble konkurrert i torsdag, er en gåte også for landslagsledelsen.

Overraskelsen Simen Østensen, som går for privatlaget Team Centric, vant foran Johnsrud Sundby og enda en overraskelse, Simen Andreas Sveen. Niklas Dyrhaug, som i forkant av NM så å si hadde meldt seg ut av OL-kampen, gikk inn til fjerdeplass.

Sprintlandslagets Pål Golberg, som imponerte kraftig med seier på nettopp 15-kilomerter klassisk i verdenscupen før jul, bekreftet at han bør gå distansen i Sotsji, med en god 6.-plass.

Tord Asle Gjerdalen gjorde en godkjent innsats med femteplass, mens Sjur Røthe og Eldar Rønning nok er lenger unna å bli tatt ut til 15-kilometeren etter å ha blitt henholdsvis nummer ti og nummer 19. Petter Northug havnet langt ned på lista.

- Nå har jeg nesten gitt opp! Vi ble i alle fall ikke klokere etter dagens renn. Alle som går fort er med i diskusjonen om å gå i OL. Mye avgjøres på lørdag, sier herrenes landslagstrener, Trond Nystad.

- Håper jeg er aktuell
Østensen håper han nå kan ha meldt seg på i kampen om OL-plass.

- Jeg har vært av den oppfatning at OL-toget gikk for lenge siden, og har kun hatt fokus på å gå gode skirenn. Nåløyet er veldig trangt, det er utrolig mange nordmenn som går bra om dagen, men nå håper jeg at jeg er aktuell, sier 29-åringen.

Johnsrud Sundby, som ble første nordmann til å vinne Tour de Ski i begynnelsen av januar, bekreftet at han er i sitt livs form men en sterk 15-kilometer og andreplass torsdag. Han syntes det var helt greit at Østensen slo han med noen sekunder og kapret toppet av pallen.

- Simen fortjener dette. Vi har kjent hverandre siden vi var små drittunger, og det gleder meg veldig at han vinner.

Northug føler seg trygg
Petter Northug ble til slutt nummer 72, men tviholder på påstanden om at han ikke er bekymret for OL-formen.

- Jeg føler meg trygg. Jeg har trent veldig mye, og kjenner at kroppen har tålt det. I dag var det ikke mitt føre, og jeg håper jeg får gå 15-kilometeren i OL.

Den norske langrennskongen har tidligere uttalt at han først vil gå fort på lørdagens skiathlon, og forteller at det fortsatt er planen.

- Jeg gleder meg til å gå på lørdag. Da blir det viktig å gå fort, konstaterer han.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken