Nøyaktig 30 år etter at pappa Keke gjorde det samme, suste Nico Rosberg (27) inn til seier i VM-runden i formel 1 i Monaco.

Rosberg var raskest i kvalifiseringen, og som så ofte før i de trange gatene i luksusbyen ved Middelhavet var det gull verdt siden det slett ikke er lett å passere noen.

Rosberg var aldri truet under søndagens 78 runder og vant som han ville.

Det skjedde i byen der han vokste opp. Som sønn av den finske formel 1-føreren Keke Rosberg vokste han opp i Monaco. Der bor også søndagens vinner i dag.

- Yes!, lød det i radioen hans etter at seieren var et faktum.

- Kom igjen! Jeg tror nesten ikke det er sant. Bilen var strålende. Dette ble en veldig spesiell dag for meg, sa Rosberg, som også hadde pappa Keke til stede på tribunen.

Den siste Mercedes-seieren i Monaco kom helt tilbake i 1937 da Manfred Von Brauchtitsch triumferte.

Ikke truet
I praktfullt vær og under tørre forhold var det ingen som i realiteten truet føreren som har tysk mor, og som i formel 1 alltid har representert Tyskland.

Verdensmesteren fra de siste tre årene, tyske Sebastian Vettel, startet i tredje startspor og kjørte seg opp til 2.-plass. Mark Webber ble nummer tre. Rosbergs lagkamerat Lewis Hamilton ble nummer fire etter å ha startet fra nest beste startspor.

Det røde flagget kom også opp i løpet av løpet etter at Pastor Maldonado og Max Chilton kolliderte. Maldonado kjørte rett i sikkerhetsbarrierene og fikk løpet ødelagt.

Det endte med et opphold på 20 minutter, og førerne måtte starte på nytt. Brasilianeren Felipe Massa kjørte også ut, på akkurat samme sted som han krasjet under den tredje treningsrunden lørdag.

Seier nummer to
Seieren til Rosberg var hans annen i formel 1-karrieren siden han debuterte i Bahrain i mars 2006. Den første seieren hans kom i Shanghai i april 2012.

I sin Mercedes har Rosberg også hatt beste startposisjon i de to foregående VM-rundene, men da klarte han ikke å utnytte fordelen.

Andreplassen gjorde at Sebastian Vettel dro fra i kampen om årets sammenlagtseier. Han er 21 poeng foran Kimi Räikkönen, som ble nummer ti søndag. (©NTB)