BISLETT STADION (Nettavisen): I fjor levde han totalt i skyggen av landsmannen Usain Bolt, som satte fantastiske verdensrekorder på både 100 og 200 meter under VM i Berlin.

Nå har jamaicanske Asafa Powell løpt seg ut av skyggen. De to har riktig nok ikke møttes mann mot mann, men etter et nytt fantastisk løp på Bislett fredag kveld er Powell likevel ikke i tvil når han får spørsmål om han nå er verdens raskeste mann:

- Definitivt!

Reaksjoner fra Bislett:
Okparaebo: - Fantastisk
Måkestad Bovim: - Nordiske jenter er for søte og snille

Les alt om Bislett Games her!

- Ikke perfekt
Fredag stoppet klokka på 9,72 sekunder. Identisk med Powells personlige rekord, men dessverre var det 2,1 sekundmeter medvind. Grensa for godkjente tider er 2,0 sekundmeter.

- Jeg tror jeg hadde løpt på det samme om det var 2,0 eller 1,9 sekundmeter. Jeg er ikke frustrert, men jeg skulle selvfølgelig ønske at det ikke var sånn, erkjenner han.

Uansett har han ingen problemer med å glede seg over at superkreftene er tilbake. Og det er mer å gå på.

- Dette var ikke et perfekt løp. Jeg hadde en fantastisk start, men så begynte jeg å pushe for hardt mot slutten, og ble tung i beina.

Kommet ut av skallet
At Powell nå igjen pusher sine egne grenser, mener han har en mental forklaring.

- Jeg har kommet ut av skallet mitt. Jeg har vært en annen person i konkurranse enn på trening og under oppvarming. På trening har jeg vært en person som fleiper og smiler, men i konkurranse har det blitt for seriøst. Treneren min sa at jeg måtte ta med meg den andre personen ut på konkurransebanen også. Det ser ut til å virke, smiler superatleten.

Ved siden av Powell på fredagens pressekonferanse, satt norske Jaysuma Saidy Ndure. Han smilte også. Men fornøyd var han definitivt ikke.

- Mitt løp var totalt motsatt av Asafa sitt, erkjenner han.

- Mitt dårligste løp
For da Ndure skulle bli første nordmann under ti blank, stoppet klokka i stedet på 10,14.

- Mitt dårligste løp i år, innrømmer han glatt.

- Jeg for sen ut av blokkene, og så begynte jeg å stresse. Det ødela hele løpet, konstaterer han.

- Men forsøket var et fint løp, smiler Ndure.

Men til tross for smilet, er han naturligvis skuffet.

- Det var veldig synd, for jeg skulle jo under ti sekunder. Og så var det gode forhold og god stemning. Men jeg må bare jobbe videre. I dag var starten dårlig, da må jeg jobbe med det, konstaterer Jaysuma Saidy Ndure.

Som uansett er en medaljekandidat i EM. Og som fortsatt har alle muligheter til å bli første nordmann som får se 9-tallet på tavla etter en 100 meter.

Sjekk siste sportsnytt her!