500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var fjerdevalget

Derfor takket Jakob Fuglsang nei til Bjarne Riis.

Jakob Fuglsang er danskenes sterkeste kort i fjellene og sågar deres fremtidige Tour de France-håp.

Etter to middels sterke år i Leopard/RadioShack-Nissan var det naturlig å tro at Fuglsang skulle velge Bjarne Riis' Saxo Bank-Tinkoff Bank som sin nye arbeidsgiver de tre kommende sesongene.

Slik gikk det ikke.

Hvorfor?

- Jeg har signert for Astana, blant annet fordi de tror på meg. De tror på meg som kaptein, og de har virkelig tillit til at jeg kan gjøre noe riktig for deres lag. De har selvfølgelig også kjøpt Nibali, men for å få en annen kaptein også. Nibali kan ikke kjøre alle de tre store etapperittene, sier Jakob Fulgsang til feltet.dk.

- De har fra starten av fortalt meg at de tror på i touren, og det er planen, at jeg skal være kaptein i Tour de France, avslører han.

Hva tenker Nibali?
27-åringen har spilt med åpne kort hele veien. Han har ønsket seg en treårig kontrakt og en kapteinsrolle i minst én av treukersrittene hvert år. Om det blir Giro d`Italia, Tour de France eller Vuelta a España neste sesong er foreløpig ikke bestemt.

- Inntil videre har vi snakket om at planen er at jeg skal være kaptein i touren, og det har også vært mitt høyeste ønske, forteller Fuglsang.

Han er dog ikke like sikker på at det skjer i 2013.

- Det er ikke sikkert at det skjer allerede neste år, men det har vært mitt ønske å få den posisjonen. Det var en av hovedårsakene til at jeg valgte Astana, fastslår han.

- Nibali gjorde det godt i touren i år (tredjeplass, vår.anm.), men for ham vil det kanskje være mer aktuelt med giroen og vueltaen, giroen og touren eller touren og vueltaen. Jeg vil ha et sterkt lag rundt meg med blant andre Kessiakoff, som jeg kjenner fra terrengsykling. Så kan jeg sammen med Brajkovic og Kessiakoff blant annet reise til touren, hvor de er hjelperyttere. Jeg tror at jeg bedre enn (Janez) Brajkovic, forklarer Fuglsang.

Nibali: «Jeg gikk ikke etter pengene»

Ville ikke være fjerdevalget
Nevnte Brajkovic var Astanas kaptein i årets Tour de France. Der ble 28-åringen nummer ni totalt. Til sammenligning har ikke Jakob Fuglsang syklet noen treukersritt i 2012. Hans siste opptreden var under Vuelta a España i 2011 (ellevteplass).

Fuglsang skulle opprinnelig få en fri rolle under årets Giro d`Italia, men dansken måtte melde avbud grunnet skade. 27-åringen gikk i stedet til topps under Tour de Luxembourg og Tour of Austria.

Forholdet hans til Johan Bruyneel har stadig blitt dårligere og helt siden Tour de France-vrakingen har Fuglsang fått et tynt løpsprogram.

Det virket lenge som et opplagt valg at Jakob Fuglsang skulle reise «hjem» til Team Saxo Bank-Tinkoff Bank sammen med landsmannen Matti Breschel. Men slik gikk det ikke.

Fulgsang forklarer hvorfor:

- Jeg visste godt at Kreuziger ville velge Riis, og jeg visste godt at det kunne komme en tredjemann (som ble Nicolas Roche, vår.anm.).

- Så jeg kunne selv regne ut at jeg ville være fjerdevalget. Det har selvfølgelig også hatt innflytelse (på avgjørelsen), avslutter Jakob Fuglsang.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot