Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var ikke mye høy i hatten

Lasse Kjus om det som venter Aksel Lund Svindal i tiden som kommer.

Aksel Lund Svindal falt og skadet seg stygt under utfortreningen i Beaver Creek tirsdag kveld. Etter det blodige fallet ble han operert, og etter forholdene skal han ha det bra. Men superalpinisten er naturlig nok preget av det som har skjedd.

På intensiven
- Han er litt kvalm, uvel og groggy. Han blir liggende på intensiven til onsdag og blir så på sykehuset i ytterligere noen dager, sier den norske alpinlegen Ola Rønsen.

Se video: Her fraktes Svindal ned bakken:(Saken fortsetter under videoen)

198509

Lund Svindal pådro seg to brudd i kjeven og brudd i nesa, i tillegg til en rekke kuttskader.

En som vet hva Aksel Lund Svindal gjennomgår nå, er Lasse Kjus. Medaljegrossisten fra diverse OL og VM har, som så mange andre alpinister, hatt sin skjerv av stygge fall. I 1996 gikk det skeis i selveste Kitzbühel.

Kjusern vet med andre ord hva som går igjennom hodet til Aksel Lund Svindal nå.

Utfordrende
- Det var ingen enkel prosess for meg å komme tilbake. Jeg husker det var utfordrende. Den første gjennomkjøringen etter fallet, var i Garmisch, og jeg skal love deg at jeg ikke var høy i hatten da. Men vi får håpe Aksel kommer seg fort på beina igjen og kan utfordre seg selv igjen relativt kjapt, sier Kjus til Kanal24.

En måned etter at han krasjet i Kitzbühel, tok Lasse Kjus sølv i Sierra Nevada-VM i kombinasjonen. Han mer enn antyder at det ikke er de fysiske skadene som vil være til størst hinder for Lund Svindal i tiden som kommer. Kjus tror uansett at Lund Svindal kommer tilbake til verdenstoppen.

- Aksel har vist noen takter som har lyst av storhet. Han har kvaliteter i seg som jeg skulle ønske jeg hadde da jeg holdt på. Han har en fysikk som gjør at han kan håndtere løypene på litt andre måter. Han har et vanvittig fartspotensial, og han kan vinne verdenscupen totalt mange ganger, skryter Kjus.

Skummelt
Første gjennomkjøring i nye bakker er alltid skumle, mener Kjus.

- Det er store hopp og litt røffe forhold, og man kommer med stor fart. Det kan få konsekvenser. Jeg antar det var noe grunnen til at det ble problemer for Aksel, mener han.

Les flere vintersportsnyheter her

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler