Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vet det ikke er noen fare

Marit Bjørgen gjør comeback i helgen.

Marit Bjørgen (32) er klar for comeback og frykter ikke nye hjerterytmeforstyrrelser.

- Nei. Spenningsmomentet ligger i at det er så lenge siden jeg har konkurrert, sa hun da hun møtte pressen i samlet tropp for første gang siden 26. desember på Hotel Les Sapins på 1600 meters høyde ovenfor tettstedet La Clusaz fredag ettermiddag.

Hjertet slo fort
Det er ikke rart at hun er spent. Hun har ikke konkurrert siden hun avgjorde og vant minitouren i Kuusamo 2. desember. Hun sto over rennene i Canada og trente i høyden i Seiser Alm i stedet.

Det gikk bra fram til en treningstur 22. desember. Da ringte hun legen sin Hans Petter Stokke og fortalte om opplevelsen av at hjertet hennes startet å slå fortere under en treningstur. Det endte med full sjekk på St. Olavs hospital i Trondheim.

Legene anbefalte henne å stå over Tour de Ski, og det gjorde hun.

Lørdag venter en 10 kilometer lang fellesstart i klassisk stil.

Rolig

- Det går veldig bra nå. Jeg trente godt i hele jula og på nyåret, men jeg er spent. Jeg har ikke konkurrert siden i Kuusamo, og dette blir på mange måter som å starte sesongen på nytt, sa Bjørgen til NTB.

32-åringen sier at hun ikke er redd for å oppleve de samme hjerterytmeforstyrrelsene på nytt.

- Jeg har ikke kjent noe som helst siden den treningsturen 22. desember, og jeg er ikke redd. Det er heller ikke sikkert at jeg får føling med det igjen. Kroppen min er grundig sjekket, og jeg at det ikke er noen fare om det skulle skje igjen. I etterkant har jeg hørt at mange har opplevd dette, og det er ikke noe unaturlig. Vi kjører kroppen vår hardt med mye trening, og trolig skyldes hjerterytmeforstyrrelsene nettopp det, sa Bjørgen.

Kjedelig
Bjørgen opplevde det selvsagt som svært kjedelig at det skjedde rett i forkant av Tour de Ski.

- Det var surt. Jeg hadde trent godt og hadde lagt ned en god jobb. Nå er det glemt, og jeg får prøve å vise at jeg er helt bra igjen.

- Og det betyr foran lørdag?

- Det er viktig å få følelsen av at jeg er med i gamet igjen. Det er fellesstart, og jeg får prøve meg fram. Jeg håper på topp-fem, og så satser jeg på å heve meg etter hvert.

Ingen lege
Landslagstrener Egil Kristiansen tror at Bjørgen er tilbake i toppen allerede i første forsøk. Det er ikke tatt en eneste ekstra forholdsregel med tanke på Bjørgens comeback i skisporet.

- Vi tar det som et 100 prosent normalt skirenn og gjør ingenting spesielt. Vi har ikke med lege hit, men det er heller ikke unormalt. Det er ikke alltid vi har det.

Kristiansen er trener og vet hvordan skal ordlegge seg. Han tror kanskje at det tenner Bjørgen ekstra at hun måtte igjennom en ikke planlagt pause.

- Slike pauser har egentlig vært en fordel for Marit tidligere. Det gjør henne bare enda mer sulten at hun måtte stå over Touren og andre renn, mente Kristiansen.

Lørdag får vi det første svaret på hvor Bjørgen bokstavelig talt ligger an i løypa. (©NTB)

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken