Regjerende Wimbledon-mester Andy Murray er usikker på hvordan han skal takle forventingene når Wimbledon-turneringen starter mandag.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal takle situasjonen, ingen vet det, sier skotten til BBC.

- Det skal bli interessant å se hvordan jeg takler det, forteller 27-åringen.

Murray, som ble den første mannlige briten til å vinne turneringen siden Fred Perrys seier i 1936, møter belgieren David Goffin i sin første kamp.

- Nerver
Det er knyttet stor spenning til å se hvordan 27-åringen takler presset, året etter at han gikk seirende ut av finalen mot Novak Djokovic i fjor sommer.

- Jeg kommer til å fokusere på kampen. Jeg må være klar og ha taktikken på plass, sier Murray, som innrømmer at det vil bli annerledes å entre banen i år.

- Jeg regner med at jeg vil føle stolthet, men jeg vil også ha noen nerver. Jeg ser frem til det. Det er noe jeg aldri har opplevd tidligere, forklarer den regjerende mesteren.

Murray har vært plaget med en skade i ryggen siden seieren i fjor, og har ikke vunnet en turnering siden. Han har imidlertid store planer om å forsvare tittelen.

- Hvis man har gjort det en gang, er det ingen grunn til at man ikke skal kunne klare det igjen. Hver år hvor jeg har spilt i Wimbledon har jeg blitt bedre, forklarer skotten.

- Det blir så klart vanskelig å vinne turneringen, men hvis jeg klarer å spille slik jeg gjorde i fjor, har jeg absolutt en mulighet, sier Murray.

Federer i form
Skal Murray stikke av med nok en Wimbledon-seier må han trolig seire over blant andre Roger Federer og Rafael Nadal.

Federer har vist god form den siste tiden, og sier han ser frem til å kjempe om seieren.

- Jeg føler at jeg har gode sjanser i år. Jeg har en mye bedre følelse denne gangen, sier sveitseren til AP.

Federer har vunnet 7 av sine 17 Grand Slam-titler i London.