BRYN (Nettavisen): Tirsdag ettermiddag presenterte Thomas Alsgaard sitt nye privatlag – «Team Lease Plan Go».

Det nye Thomas Alsgaard-teamet omfatter 12 mann, med blant andre svenske Anders Sødergren på langløp-laget.

Svensken har i en årrekke vært med på det svenske landslaget, men vil i sin siste OL-sesong prøve seg på et privatlag.

Det tror Alsgaard han kan gjør lurt i.

- Det valget han har gjort nå er veldig spennende. Han har gjort det samme i mange år nå, så det å bryte litt ut, møte nye mennesker og gjøre ting litt annerledes kan være nyttig, sier Alsgaard til Nettavisen.

- Jeg synes det er et tøft valg av ham, og jeg skal bidra så godt jeg kan med min erfaring for å prøve og hjelpe han opp på det nivået han har vært på tidligere. Da skal han være kapabel til å kjempe om et OL-gull, sier Alsgaard.

- Northug vurderer privatsatsing
Forrige uke meldte TV 2 at Petter Northug jobber med å få forhandlet fram en historisk sponsoravtale for å finansiere egen satsing.

Ifølge kanalen ønsker Northug å satse alene i oppkjøringen fram mot OL i Sotsji.

Alsgaard sier til Nettavisen at han ikke har fått tid til å følge med på Northugs situasjon den siste uken, men mener generelt at det ikke er noe som slår det å være på et landslag.

- Generelt så mener jeg og alle som kan idrett, at hvis du virkelig vil bli best i verden og virkelig skape utvikling, så er landslaget det desidert beste stedet å være. Det er ingen andre miljøer som kan matche det, både når det kommer til kompetanse og ressurser, sier Alsgaard.

- Noen ganger så kan det være nyttig å tenkte litt annerledes, men som sagt så er landslaget det beste stedet å være. Det er der alle bør ha et mål og et ønske om å komme inn. Så får man heller se når det går mot slutt av karrieren, som med Anders, som gjør et siste forsøk på å snu alt opp ned. Jeg vet ikke hvordan Petter tenker. Hvorfor han har satt i gang denne prosessen nå, det aner jeg ikke, sier Alsgaard.

Tosifret millionbeløp
Ifølge TV 2 er det handelsgiganten Coop som skal være villig til å betale Northug et tosifret millionbeløp.

Coop understreker derimot overfor kanalen at en avtale foreløpig ikke er signert.