Mark Cavendish er en av de heteste utfordrerne til å vinne grønn poengtrøye i Tour de France, men Omega Pharma-Quick Steps superspurter vil nok bare ha øyne for den gule trøyen når han stiller til start på åpningsetappen 29. juni.

28-åringen fra Isle of Man har aldri ikled seg ledertrøyen i løpet av sin karriere, til tross for å ha vunnet hele 23 etapper i det franske rittet.

Men når hovedfeltet står overfor en flat etappe fra Porto-Vecchio til Bastia på åpningsdagen, får han en stor mulighet til å gripe sammenlagtledelsen i «Le Tour».

Klarer han det følger han i hjulsporet til Tom Simpson, Sean Yates, Chris Boardman, David Millar og senest Bradley Wiggins – som alle har båret det prestisjetunge, gule tekstilet for Storbritannia.

- Jeg vil gjerne bære den gule ledertrøyen etter den første etappen på Korsika. Touren er den eneste av de tre Grand Tours hvor jeg ikke har hatt ledertrøyen, så jeg har lyst til å gjøre det, sier Cavendish til Sporza.

Frykter ingen
Cavendish får tøff konkurranse fra Marcel Kittel (Argos-Shimano) og André Greipel (Lotto Belisol), som begge klarte å overliste ham under Ster ZLM Toer sist uke.

Alexander Kristoff (Katjusja) vil også være en sterk utfordrer. Nordmannen vant nylig en etappe under Sveits rundt, hvor han blant andre spurtslo den kraftfulle slovaken, Peter Sagan (Cannondale).

Les også: Brudd-Borgersen jakter ny tempotittel i NM

- Jeg frykter ikke noen. Det er irrelevant hvem som er der. Det er noen sterke karer, men hvis man konsentrer seg de andre gutta, mister man fokus på målet, hvilket er å krysse mållinjen først, sier Cavendish – som nylig vant den røde poengtrøyen i Giro d’Italia, hvor han også hentet hjem intet mindre enn fem etappetriumfer.

Sterk mannskap
2013 blir Cavendish sin tour-debut med sitt nye Omega Pharma-Quick Step-lag. Ifølge teamsjef Patrick Lefevere blir det et av de bedre lagene på startstreken.

Tyske Tony Martin, Frankrikes Sylvain Chavanel, den unge polakken Michal Kwiatkowski, Matteo Trentin, Gert Steegmans, Niki Terpstra, Jerome Pineau og Peter Velits blir de som skal hjelpe Cavendish vinne så mange etappe som mulig.

Les også: Slik vil dopingsjefen ta juksemakerne

- Vi har ganske sikkert et av de beste lagene i tour-feltet. Mark regner med å ha et lojalt lag rundt seg, sier Lefevere på lagets hjemmesider.

I tillegg til den første etappen på Korsika, vil Cavendish etter alt å dømme fokusere sterk på tourens siste dag på Champs-Elysees, hvor han har vunnet de siste fire årene på rad. «Cav» vil dermed vinne både den første og den siste etappen.

Det klarte Thor Hushovd i 2006, da han triumferte både på prologen i Strasbourg og på paradegaten i Paris tre uker senere.