Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg vil heller vinne en klassiker»

Lever i skyggen av Philippe Gilbert og Thor Hushovd - men nå kan han vinne pris.

Belgia har opplevd en mager sesong internasjonalt. Philippe Gilbert startet året i verdensmestertrøyen, men bortsett fra en enslig etappeseier i Vuelta a España har sesongen vært tung.

Faktisk er det spanske etapperittet det eneste stedet Gilbert har triumfert de siste to årene, da med et hederlig unntak i Valkenbrug.

Heller ikke Tom Boonen har hatt noen sesong med gullskrift. Snarere tvert imot.

Grusomt år for Boonen
«Tornado-Tom» holdt på å miste armen i starten av sesongen, og endte den i august etter å ha blitt operert for et ondsinnet sittesår.

Seier på den andre etappen i Tour de Wallonie er nok heller ikke nok til å gi Boonen utmerkelsen «Årets sykkelrytter» i det sykkelgale Beliga.

Årets «Flandrien» skal deles ut torsdag, og BMC-rytter Greg Van Avermaet er blant favorittene til å vinne prisen. Han har ofte falt i skyggen av nettopp Gilbert, men i år har 28-åringen vært den mest stabile belgiske rytteren.

Heller ikke han har vært noen seiersmaskin i inneværende kalenderår.

På plussiden står to etappeseirer, poengtrøye og sammenlagtseier i Tour de Wallonie. I tillegg vant han første etappe av Tour of Utah.

Heller ikke noe å rope et stort, belgisk hurra for der. Van Avermaet har likevel hatt mange gode prestasjoner, selv om det ikke har holdt hele veien inn.

Har ofret seg for Gilbert
Likevel har han topp 10-plasseringer i Het Nieuwsblad (5), Strade Bianche (6), Gent-Wevelgem (3), Flandern rundt (7), Paris-Roubaix (4), De Brabantse Pijl (6), GP Quebec (3) og GP Montreal (4).

I flere av rittene, blant annet under De Brabantse Pijl, har han ofret seg for Gilbert underveis, men likevel klart å skrape med seg gode resultater.

Van Avermaet er en undervurdert rytter, men har likevel for vane å trylle gull ut av gråstein.

- Jeg er fornøyd med sesongen min, og spesielt med vårsesongen, sier Van Avermaet til Het Nieuwsblad.

På tross av de gode prestasjonene mangler han fortsatt seieren i en stor klassiker. Høydepunktene så langt i karrieren er etappeseier fra Spania rundt i 2008 og Paris-Tours-triumfen tre år senere.

- Det hadde vært stort
Ingen av årene ble han for øvrig «Årets Flandrien», men i år er han den største favoritten.

- Det hadde vært stort å vinne en slik utmerkelse, men jeg ville heller hatt en stor klassikertriumf, sier belgieren til avisen.

Spesielt er det to klassikere han har pekt seg ut:

- Det er nok Flandern rundt som står best til meg, og kanskje Milano-Sanremo. Jeg tror ikke ruteendringen der er i min disfavør.

PS! De øvrige nominerte til «Årets Flandrien» er Philippe Gilbert, Jan Bakelants, Gianni Meersman og Sven Nys.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken