Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil ikke kalle meg favoritt

Annette Obrestad holder stø kurs mot flere pokermillioner.

To år etter at Annette Obrestad (20) dro i land 11,3 millioner kroner og seieren i Europas første utgave av World Series of Poker, er den unge og fryktløse jenta fra Sandnes igjen i sentrum for begivenhetene i London.

730 av verdens beste pokerspillere stilte til start i European Poker Tour (EPT) London, og etter mandagens tolvtimersøkt rundt pokerbordene i Hilton Metropole er det bare 24 spillere igjen.

Ble frustrert
Annette Obrestad og danske Peter Eastgate, den regjerende verdensmesteren, er de eneste igjen som kan regnes som pokerstjerner.

- Jeg har mindre sjetonger enn gjennomsnittet, så jeg vil ikke kalle meg favoritt, sier Obrestad til Nettavisen.

20-åringen har 730.000 i sjetonger, mens briten Michael Berry leder med sine drøyt 1,8 millioner. Han fikk størstedelen av sine sjetonger fra den andre gjenværende nordmannen, Martin Gudvangen, i en hånd hvor Berry ifølge Norsk Pokermagasin satt med KK og Gudvangen med AQ. Gudvangen har 590.000 igjen, ifølge sjetongtellingen til Pokerstarsblog.nu.

De siste timene ble frustrerende for Annette Obrestad, som ikke fikk spillbare kort og ble hakket på hver gang hun forsøkte å stjele litt.

- Det begynte veldig bra. Jeg hadde 300.000 da vi startet, og kom meg opp på 1,2 millioner. Så skjedde det ikke så mye mer, jeg hadde ingen hender. Heldigvis er det er over nå, så jeg kan roe meg ned, ler Obrestad.

- Men jeg er happy. I morgen kommer en ny dag med nye muligheter, legger hun til.

Sendes direkte på nettet
Tirsdag starter arrangør PokerStars med direktesending på internett, og ettersom Obrestad er en av få gjenværende profiler, er det gode muligheter for at hun blir å se på det bordet som vises på nettstedet eptlive.com fra klokken 13.00.

- Jeg håper at jeg kommer på tv-bordet, for Betfair (sponsoren, red. anm.) sin del, sier Obrestad.

Hun er nå sikret minst 155.000 kroner i pengepremie, men sikter naturligvis mot førstepremien på 7,8 millioner kroner. Likevel insisterer hun på at det er for tidlig å tenke på pengene.

- Nei, jeg tenker ikke på det ennå, men det gjør mamma. Når jeg ringer henne og forteller hvordan det går, sier hun at nå er jeg garantert så og så mye, flirer Annette.

Det kan bli en spennende tirsdag for både Annette og moren. De seks beste i turneringen vinner alle over én million norske kroner.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken