Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil slå Boasson Hagen

Og ikke nok med: 37-åringen vil også debutere under Flandern rundt!

Alessandro Petacchi er snart 38 år, men har fortsatt selvtillit som en tenåring.

Med 20 etappeseirer i vueltaen, 22 i giroen og 6 i touren, har Petacchi nok å slå i bordet med som supersprinter.

Lampre-rytteren er ikke ferdig med det, og har store planer foran 2012-sesongen. Og hvem har sagt at man ikke kan tenke nytt på tampen av karrieren?

Belgisk overraskelse
«Ale-Jet» starter opp med Tour Down Under, og fortsetter med Donoratico, Giro Sardegna og Tirreno-Adriatico, men fokuset vil hele veien rette seg mot La Primavera, og den forventede bataljen under Milano-Sanremo.

Og det er ikke bare Sanremo som okkuperer tankevirksomhet i hodet hans – men også Flandern rundt. Et ritt spurtkanonen alltid har ofret for å jakte etappeseirer under Giro d'Italia og Tour de France.

- Jeg vil være konkurransedyktig under Flandern rundt. Jeg tar avgjørelsen i etterkant av Sanremo, opplyser han.

Petacchi ønsker å tyne så mye som mulig ut av sin vanvittige rutine på sykkelsetet.

- Jeg er sterkere i hodet, og mer rasjonell, men jeg har ikke mistet instinktet mitt. Jeg går etter kvalitet foran antall seirer. Fysisk trenger jeg mer tid på å hente meg inn igjen, men jeg trenger mindre tid til å trene. Jeg trenger mer tid på treningssenteret og mindre på sykkelen. I fjor var jeg nok for tynn, resonnerer veteransyklisten overfor La Gazzetta dello Sport.

Disse vil Petacchi sette på plass
Etter eget utsagn sikter han seg inn mot «ti seirer» kommende sesong, og nevner noen ryttere det motiverer ham ekstra å sette på plass i spurten:

- Jeg ønsker å slå Mark Cavendish, Tyler Farrar og Edvald Boasson Hagen. De er yngre enn meg, men det gjør også flere feil, lyder 37-åringens subjektive analyse.

Petacchi forteller også at han «ikke har spesielt lyst» til å kjøre årets Giro d’Italia (for Michele Scarponi), og at han heller ønsker å prioritere Tour of Belgium og Tour de France.

- Målet mitt er igjen å vinne den grønne trøyen, avslutter han og snakker selvsagt om det franske etapperittet.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken