Ajax’ forsvarer Thomas Vermaelen har en stund vært linket til Arsenal. Nå går han offentlig ut og sier at han ønsker å gå til den engelske klubben.

- Å dra til Arsenal er den riktige veien å gå for meg, sier Vermaelen til den nederlandske avisen Algemeen Dagblad ifølge Skysports.

Belgisk landslagsspiller
Det sies at en avtale verdt drøye 100 millioner kroner er på plass for spilleren, men noen overgang er ennå ikke offisielt bekreftet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

23-åringen har 21 landskamper for Belgia. Han kan spille både midtstopper og venstreback og ønsker nå flere kamper på toppnivå.

- Det vil være en stor sportslig utfordring å spille for Arsenal, og jeg vil dessuten få bedre lønn der, sier Vermaelen ærlig, uten at den siste motivasjonsfaktoren nødvendigvis faller i god jord hos Arsenal-fans.

Uønsket av Adams
En som ikke ønsker Vermaelen til klubben, uavhengig av belgierens motivasjon for å spille for klubben, er tidligere forsvarslegende og nå Arsenal-speider Tony Adams.

- Thomas er en veldig god spiller, men jeg tror ikke han er klar for å spille for Arsenal ennå, sier Adams til Daily Mirror.

Adams største frykt er at Vermaelen bokstavelig talt kommer til kort mot angriperne i Premier League. Med 1,80 meter på strømpelesten mener han belgieren mangler høyden som skal til for å dominere i engelsk fotball.

- Jeg tror ikke spillerne i Arsenal ønsker nok en liten spiller, sier Adams.

Han mener også at den nederlandske ligaen for øyeblikket holder et mye lavere nivå enn den engelske, og at Vermaelens prestasjoner der derfor er vanskelig å bedømme.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!