*Nettavisen* Sport.

«Jeg ville gå til Ferrari»

Filippo Pozzato (Farnese-Vini) med brukket kragebein. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Italiensk avis hevder stjernesyklist snakket med dopinglegen Michele Ferrari.

17.06.12 15:25

«Du har ikke en pistol mot hodet. Jeg ville gå til Ferrari. Vi er voksne mennesker, er vi ikke?»

Ordene tilhører den italienske sykkelstjernen Filippo Pozzato.

Det er den italienske avisen la Repubblica som referer til den OL-aktuelle rytterens samtaler med henholdsvis dopinglegen Michele Ferrrari og den dopingdømte syklisten Emanuele Sella.

Samtalene har kommet frem gjennom etterforskningen av legen Ferrari, som nylig ble tiltalt for brudd på dopingreglementet sammen med blant annet Lance Armstrong og Johan Bruyneel.

Pozzatos advokat avviser at hans klient er innblandet i saken som ifølge La Gazzetta dello Sport omfatter hele 90 syklister.

Ny vår for klassikerstjernen
Sitatene la Repubblica henviser til stammer fra 2009. Den gang kjørte italieneren sin første sesong i det russiske Katusja-laget.

Denne sesongen kjører syklisten for Farnese Vini-Neri Sottoli og presterte på et høyt nivå under Flandern rundt og Milano-San Remo etter noen skuffende sesonger i det russiske storlaget.

Utdraget som ble referert i toppen av denne artikkelen er en del av en samtale Pozzato skal ha hatt med Emanuele Sella. Klatrespesialisten Sella testet positivt for CERA, tredjegenerasjons EPO, sommeren 2008 etter å ha vunnet tre etapper i Giro d’Italia samme år.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvis du reiser til Ferrari, er du selv ansvarlig, sier Pozzato til Sella.

Cyclingnews.com tolker sitatene fra samtalen mellom italienerne til å bety at Pozzato var misfornøyd med at landsmannen har fått redusert straff etter å ha foret den italienske olympiske komité med informasjon om dopingvirksomheten.

380 000 kroner i året
Den italienske avisen skriver at det skal koste mellom 300 000 og 380 000 norske kroner i året å få oppfølging av dopinglegen Ferrari og at Pozzato sier at han har samarbeidet med legen som ble utestengt fra idretten på livstid i 2002.

- Jeg dro til Ferrari fordi jeg spurte han selv, hevdes det at Pozzato uttaler.

Ferrari har bånd til ryttere som Lance Armstrong, Floyd Landis, Alexandre Vinokourov, Tyler Hamilton og mange flere.

Italieneren er het i italiensk media etter dopingtiltalen og det ble lørdag meldt om pengeoverføringer fra Lance Armstrong til Michele Ferrari.

LES MER:«Overførte 2,7 millioner til dopingdoktor»

Advokat: - «Pippo» er ikke under etterforskning
30-åringens advokat Pierfilippo Capello avviser påstandene fra la Repubblica og forsikrer om at hans klient ikke er en del av etterforskningen av Ferrari.

- Vi har forhørt oss med dommerne i Padova og andre steder hvor det er pågående etterforskning av antidopingforeteelser, min klient er ikke under etterforskning, fastslår Capello.

- Fra både et sportslig og kriminelt synspunkt kan jeg si at Pozzato ikke er involvert i noen etterforskning, fortsetter Pozzatos advokat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.