Aksel Lund Svindal er i superform, men før helgens renn i Beaver Creek regner ikke alpinstjernen med samme dobbeltsuksess som i Lake Louise.

- Nå står vi foran nye renn med nye muligheter, men det er vel ingen tvil om at jeg må jobbe veldig bra for å slå til som i Lake Louise. Jeg kan vel ikke regne med å oppnå den samme suksessen, sier Aksel Lund Svindal til NTB før helgens tre verdenscuprenn i Beaver Creek, i bakken der han skadet seg stygt for fem år siden.

Men Birds of Prey-traseen har også vært en god bakke for Svindal. Han har tre seirer der fra før, og det er blitt en rekke pallplasseringer i tillegg. I det hele tatt har han oppnådd mange gledesstunder i verdenscuprennene i Nord-Amerika siden han vant sin første verdenscupseier i Lake Louise i 2005.

- Jeg har vært i bra form hele denne høsten, men jeg fikk ikke ut det jeg visste jeg var god for under sesongåpningen i Sölden. Da var jeg veldig skuffet, men det har jeg lagt bak meg nå – etter de to seirene sist helg, forteller Svindal.

Peker oppover
Han reiste til USA etter åpningsrennet i storslalåm i Sölden, der han kjørte ut i finaleomgangen, men han sier at han ikke har gjort noe spesielt på treningene den siste måneden.

- Jeg har trent bra, men noe spesielt har det ikke vært. Formen min var bra også før og under storslalåmåpningen i Sölden, men uttellingen uteble. Derfor var det ingen stor overraskelse at jeg skulle slå til i Lake Louise. Jeg visste det ville komme, sier Svindal.

- Nå peker alle piler oppover for mitt vedkommende. Her i Beaver Creek er det raske og flotte forhold, og jeg kan ikke si annet enn at jeg kjenner meg komfortabel. For å ha suksess her må kjøringen være kraftfull, og det er jeg i stand til å klare, mener verdenscuplederen.

Han innledet den første treningen i Birds of Prey med femteplass og fortsatte med 17.-plass onsdag. Det var en omgang der ikke alt klaffet 100 prosent, men der kjøringen likevel var bra, i alle fall synes Svindal det selv.

Testing
Sportssjefen for alpinistene, Claus J. Ryste, sier til NTB at både Svindal og Kjetil Jansrud brukte onsdagens treningsomgang i Beaver Creek til litt testing av forskjellige ting.

- Det som ble prøvd fungerte vel ikke helt som ventet, så det legger vi bak oss. Derfor er det ikke noen stor grunn til å legge mye vekt på 15.- og 17.-plassen fra onsdagens treningsomgang, mener Ryste.

Han jubler naturlig nok over Svindals dobbelttriumf i Lake Louise, og han sier at også Kjetil Jansrud er på gang.

- Jeg er nesten litt ør i hodet av det som skjedde i helgen. Jeg må også si at jeg føler dragsuget nå, for det er liten tvil om at vi er i flytsonen. Også i europacupen gjør vi det bra, fortsetter Ryste.

Han tror på flere topplasseringer i helgen med utfor (fredag), super-G (lørdag) og storslalåm (søndag) på programmet i Beaver Creek.

- Jeg har store forhåpninger særlig i fartsøvelsene, for det som skjedde i Lake Louise viser at formen er god. Topplassene bør absolutt være innen rekkevidde. Jeg er litt mer avventende når det gjelder storslalåm, men det er også en disiplin vi har gjort det bra i tidligere i denne traseen. Nå er det en stund siden forrige storslalåmrenn, men vi bør absolutt kunne være med der også, sier sportssjefen til NTB. (©NTB)