Fjoråret til RadioShack kan oppsummeres i ett ord: Katastrofe!

Dårlige resultater, offentlig skitkasting og en positiv dopingprøve var det de hadde å slå i bordet med etter sesongen. Ikke spesielt imponerende for laget som før sesongen ble kalt et superlag.

Nå snakker den alltid like sympatiske Jens Voigt ut om det vonde året.

Undervurderte situasjonen
Han mener den raske sammenslåingen av Leopard og RadioShack må ta mye av skylden for den dårlige sesongen.

- Jeg tror vi undervurderte utfordringen det er å slå sammen to lag, sier Voigt til Cyclingweekly.

- Fusjonen skjedde uventet for de fleste av oss. Det var tider der jeg ikke visste mer enn det jeg leste om i pressen. Du hadde ikke skikkelig tid til å få det inn, det var bare at slik var det og slik skulle det være neste år. Det kom litt for fort, uforberedt, og vi jobbet ikke hardt nok for å få en myk overgang. Det var delvis vår feil.

Raser mot laget
Men det var ikke bare selve sammenslåingen som var et problem. Det ble fort klart at Johan Bruyneel skaffet seg flere fiender innad i laget.

- Det er ingen hemmelighet at vi kranglet mye i pressen. Det aller meste var i pressen: ryttere som ikke fikk lønn, Johan var ikke fornøyd med Andy (Schleck), Andy var ikke fornøyd med Johan, Fabian (Cancellara) hadde de problemene han hadde, og Chris Horner som ikke fikk kjøre touren.

- Da han ble spurt i et intervju, «hvorfor?», svarte Johan: «vi velger ikke deg for den og den grunnen.» Jeg mener, Jesus, vi har faks, mail, WhatsApp, FaceTime, Skype, man har en million måter å kontakte hverandre på. Det er ingen grunn til å gjøre det i offentligheten. Vi gjorde mange feil der.

Som leder var heller ikke Bruyneel den Voigt var mest glad i. Tyskeren var vant til et lag som nærmest var som en familie, der du ofte fikk en telefon et par dager etter ritt. Slik var det ikke i RadioShack.

- Hos Johan var det mer: «Nei, dette er en jobb. Vi gjør ditt og datt, og vi er profesjonelle. Vi arbeider, og når du drar hjem, drar du hjem». På en måte var det bra, for da hadde du bare deg selv å tenke på hjemme. Men jeg var mer vant til å få en slags familiefølelse og et skikkelig godt miljø, og jeg foretrekker det.

Kunne ikke rettferdiggjøre Bryneel
Før neste sesong er Bruyneel fjernet fra laget. Belgieren er under dopingmistanke i forbindelse med saken rundt Lance Armstrong.

- Det var ingen måte vi kunne beholde ham på. Det var ingen mulighet til å rettferdiggjøre at vi trodde på ham. Det er rett og slett for mange åpenbare ting som har skjedd i fortiden.

Etter det horrible året, håper nå den tyske veteranen på en langt bedre sesong.

Da må laget begynne å vinne. Hvis ikke må de gå over til tyskerens plan B.

- Da må vi gå for et skikkelig kult familieimage.

Les hele intervjuet med Voigt her!