Gå til sidens hovedinnhold

Jelimo vant gullpotten

Den kenyanske 800-meterløperen har vunnet alle Golden League-stevnene i år.

Kenyanske Pamela Jelimo løp fredag inn til førsteplass på 800-meter under et friidrettsstevne i Brussel og har dermed vunnet alle de seks Golden League-stevnene denne sesongen.

18-åringen, som tidligere i år vant gull under OL i Beijing, vant løpet på tiden 1,55,16 og var tre sekunder foran landskvinnen Janeth Jepkosgei på andreplass. Jamaicanske Kenia Sinclair kom på tredje.

De utøverne som vinner alle stevnene i Golden League-sirkuset, deler en pengepremie på hele 1 million dollar. Ettersom den 18 år gamle løperen var den enste som klarte dette denne sesongen, kan hun dermed plusse rundt 5,62 millioner kroner til kontoen.

- Jeg er veldig glad for at jeg klarte å vinne dette løpet og jeg har sett fram til det lenge. I dag gjorde jeg mitt beste, fordi jeg viste at et tap ville føre til at jeg ikke var med i kampen om jackpoten, sa Jelimo til NRK etter konkurransen.

Jelimo har fått sitt sore gjennombrudd i friidrettsverdenen denne sesongen og har virkelig market seg som en av de aller sterkeste utøverne.

Høydehopperen Blanka Vlasic hadde også muligheten til å være med å dele gullpotten om hun gikk til topps i fredagens konkurranse, men den kroatiske jenta måtte til slutt gi tapt for tyske Ariane Friedrich.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft