Gå til sidens hovedinnhold

Jenas mener Kane-salg vil skape kaos: - Alt vil falle sammen

Harry Kane har hatt en formidabel sesongen for Tottenham og har den siste tiden ytret et ønske om å forlate klubben. Det skal ha fått Spurs´ styreleder Daniel Levy til å se rødt.

Den engelske landslagskapteinen deltok i et lengre intervju med Sky Sports-eksperten Gary Neville for noen dager tilbake, og ga flere hint om hans egen framtid.

Blant annet hyllet han en sine Premier League-kollegaer og flere har spekulert i om dette var nærmest et frieri til Manchester City.

- Når jeg ser Kevin De Bruyne spille, er det liten tvil om at han er en helt spesiell spiller. Noen av de pasningene han leverer er på mange måter en spiss sin drøm. Han er fantastisk med ballen i beina, sier Kane om Manchester City-kapteinen.

Les også: Norsk klubb hentet spiller fra tysk stormakt. Nå kommer landslagssjefen med klar beskjed

- Alt vil falle sammen

Den tidligere Tottenham-spilleren Jermaine Jenas, som nå jobber som ekspert i BBC, mener Levy nå må gjøre alt i sin makt for å beholde Kane.

- Han må få overtalt Kane til å bli, og vise til hvilke framtidsplaner han har for klubben. De må ta grep for å sette seg selv i en posisjon til å vinne noe, og da mener jeg ikke ligacupen. Da snakker vi om å skape et lag som kan kjempe om ligagullet, og ta seg langt i Champions League, sier Jenas til Friday Football Social på BBC Radio 5.

Og fortsetter:

- Hva vil skje om de ender opp med å måtte selge Harry Kane? Da vil de miste Englands landslagskaptein, de har ingen manager og de vil ha misfornøyde spillere. Vil Son forsvinne hvis Kane forsvinner? Alt vil falle sammen, og Levy vil stå igjen med noen enorme problemer.

Men den tidligere midtbanespilleren ønsker derimot at Kane skal få det som han vil, med tanke på nivået han har vist de siste årene.

- Den delen av meg som elsker klubben, ønsker naturligvis at han skal bli. Men han fortjener å få sjansen hos en av de beste, så jeg håper han får det han vil.

Misfornøyd Levy

Neville forsøkte å grave dypere inn i tankene til Kane, og spurte om spissens trang til å vinne trofeer på det stadiet i karrieren han er nå.

- Mange spør meg om trofeer, og hvis jeg skal være ærlig har jeg 7-8 gode år igjen av karrieren. Jeg ønsker å prestere som Messi og Ronaldo, og vinne tittel etter tittel. Nå må jeg ta en prat med klubben, for jeg ønsker å være en del av de største kampene i de største turneringene, sier Kane som heller ikke neste sesong vil kunne spille Champions League-fotball med Tottenham.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

- Denne sesongen har jeg sett de engelske lagene levere i Champions League, og det er noe jeg ønsker å gjøre også. Jeg må derfor tenke over min framtid og snakke med styrelederen. Jeg må tenke over hva jeg vil, for til syvende og sist handler det om hva jeg vil.

Og det er den kommentaren som, ifølge DailyMail, skal ha fått Tottenhams styreleder til å se rødt. Daniel Levy skal være forbannet over at Kane har gått ut i mediene, og nærmest ha krevd overgangen bort fra klubben.

Styreleder skal mene at kommentarene var respektløse, ettersom de to skal ha hatt et møte om Kanes framtid for en måneds tid siden. Nå skal derimot Levy ha satt seg på bakbeina, og skal jobbe for å holde spissen i klubben.