Gå til sidens hovedinnhold

Jens Petter Hauge klar for Milan

Kantspilleren bytter ut Aspmyra med mektige San Siro.

Det fikk Nettavisen først opplyst av Atta Aneke, som er Hauges agent.

Han har skrevet under en femsårsavtale med den italienske klubben.

LIVE torsdag 21.00 på Direktesport: Rio Ave - Milan i Europa League

Klubbene bekrefter

Avtalen ble kort tid etter bekreftet av både AC Milan og Bodø/Glimt på deres respektive plattformer.

- AC Milan er storfornøyd med å ha signert Jens Petter Hauge fra Bodø/Glimt. Den norske angrepsspilleren har signert en kontrakt fram til 30. juni, 2025, skriver den italienske storklubben i en kort pressemelding.

Hauge har i lang tid blitt koblet bort fra Bodø/Glimt, og etter den forrykende prestasjonen mot sin nye arbeidsgiver i Europa League-kvalifiseringen, skjøt ryktene virkelig fart.

Podkast: Hør Serie A-ekspert Even Braastad snakke om hva som venter Hauge i Milan:

Hauge: - En av de største klubbene i verden

20-åringen reiste tidlig tirsdag til Milano, og et par dager etter er overgangen altså i boks.

- AC Milan er en av de største klubbene i verden, med syv Champions League titler. Det er en klubb som er bygget for å vinne, og som har lyst til å vinne titler. Det kan passe meg bra, sier Hauge til Glimts nettside om overgangen.

- Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte, forteller Hauge.

Hauge var på vei til belgiske Cercle Brugge tidligere i år, men valgte å takke nei for å bli værende i Glimt og kjempe om seriegull. Nå synes han det er godt at framtiden endelig er bestemt.

- Det å faktisk bestemme seg for å dra til en ny klubb føles godt. Det er greit å få det ut av både mitt og andres hoder. Det har vært mye styr rundt meg de siste ukene og månedene. Så å få det på plass før jeg skal på min første A-landslagssamling er bra, sier den ferske MIlan-spilleren.

- Trist å dra fra Glimt

Til slutt var 20-åringen imidlertid tapt for de gulkledde, som topper Eliteserien med 53 poeng etter 19 serierunder. Kjetil Knutsens mannskap har hele 18 poeng ned til Rosenborg på annenplass.

20-åringen innrømmer at det er litt vemodig å forlate Glimt nå.

- Det er klart jeg synes det er trist å dra fra Glimt. En klubb jeg har vært i i mange år. Det blir rart å reise fra laget nå i midten av sesongen, men både Glimt, jeg og AC Milan er veldig fornøyd med avtalen. Da blir det det beste nå, sier han.

- Jeg blir å savne alle, både supportere, laget, trenere og støtteapparatet. Alle som spiller fotball og er rundt et lag vet at det er sånn det er. Jeg er nok ikke den siste Glimt-spilleren som må ta farvel med klubben i løpet av de neste måndene.

Prikkfri Milan-start

Stefano Piolis Milan-mannskap har fått en prikkfri start på sesongen med to seire på de to første kampene i hjemlig liga.

Det italienske storlaget er kun én kamp unna gruppespillet i Europa Leauge etter å ha slått Glimt hjemme, og møter portugisiske Rio Ave i den Direktesport-sendte playoffen torsdag.

- Mulighetene til å spille seg inn på et lag er kanskje best akkurat nå. Jeg ser frem til å komme inn i gruppa, og bli kjent med alle, sier Hauge, som har blitt tatt godt imot:

- Det er noen sinnsyke klubblegender som er sjefer i klubben, og jeg er veldig fornøyd med måten de har tatt meg i mot.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken