Gå til sidens hovedinnhold

Jentebølgen har kommet for å bli

Over 1000 jenter var med å løp under SPAR jentebølgen som ble arrangert tirsdag på Sognsvann. – Vi er kjempefornøyd med innsatsen, sier arrangøren.

SOGNSVANN:Det finnes en del løp i Oslo, men dette er et mye mer lavterskeltilbud. Her kan man komme rett fra sofaen for å delta, sa Anne Mette Undlien, prosjektleder for Jentebølgen Oslo, til dittOslo før løpet.

Sammen med kollega Vibeke Jarness i Bislett Alliansen håpet hun på et firesifret antall løpere på Sognsvann i går. Og målsettingen ble nådd.

- Det kom over 1000 deltakere og vi er kjempefornøyd med oppslutningen, sier Anne Mette Undlien dagen etter løpet.

Koste seg i sola

SPAR Jentebølgen er et mosjonsløp over fem kilometer, og i år skal løpet arrangeres 24 steder i Norge. Oslo er for første gang med på programmet.

Les også: Klart for ny jentefest

- Det var veldig god stemning og utrolig morsomt for jentene som var med. Vi har fått mange tilbakemeldinger på mail i dag og mange har meldt seg på til neste år allerede, sier hun.

Hun er meget imponert over innsatsen jentene la ned. 220 av jentene valgte også å løpe på tid og Undlien var meget imponert over tidene.

- Det var meget bra tider. Hilde Gjermundshaug Pedersen kom på andreplass, sier Undlien.

Ingrid Vikman hadde den beste tiden av de som løp med imponerende 17.40 på fem kilometer.

Se alle tidene her

- Kommet for å bli

Anne Mette Undlien synes at det er artig å arrangere dette fordi at interessen er så stor. Kvinnene strømmet til i alle aldre og flere kvinner hadde alliert seg på jobben for å trene opp mot løpet.

- De kom fra overalt i Oslo. Vi hadde en skoleklasse påmeldt, 150 kvinner fra de fire forskjellige sykehusene i Oslo, rundt 40 politikvinner og mange andre bedrifter stilte med sine kvinner, opplyser hun.

Hun gleder seg allerede til å arrangere løpet neste år.

- Dette var bare starten. Jentebølgen har kommet for å bli i Oslo, avslutter Anne Mette Undlien.

Les mer om jentebølgen her