Jentebom

Foto: (Scanpix)

De norske jentene var sjanseløse i Canada.

22.01.08 20:19

De norske jentene ble gått fra kraftig alt på klassiskdelen av fellesstarten over 15 kilometer med skibytte. Og da polske Justyna Kowalczyk gikk inn som vinner av jaktstarten gikk det over halvannet minutt før Astrid Jacobsen kom i mål som beste norske kvinne på en skuffende 16. plass.

Kristin Størmer Steira fulgte på plassen bak. Det ble øst-europeisk dominans på dagens løp. På de fire neste plassene etter vinneren fulgte tre russiske jenter og Valentina Sjevsjenko fra Ukraina. Kowalczyk malte de andre jentene i senk på fristildelen.

Astrid Jacobsen har slitt med å finne godfølelsen siden hun kom til Tour de Ski som verdenscupleder. Kristin Størmer Steira har på sin side slitt med vond hals den siste uken. Det norske damelandslaget som hadde en meget sterk start på sesongen har nå større vanskeligheter. Tour de Ski ble en skuffelse og trenden har nå fortsatt.

Marit Bjørgen står over rennene i Canada, men sliter fortsatt med ettervirkningene av mageviruset hun pådro seg før Tour de Ski.

Kristin Størmer Steira og Astrid Jacobsen var de to eneste norske jentene som stilte til start på 15 kilometer jaktstart i Canmore i Canada.

Resultater
1 Kowalczyk Justyna POL 42:30.3
2 Evgenia Medvedeva RUS +15.9
3 Olga Rotcheva RUS +22.9
4 Valentina Sjevsjenko UKR +24.6
5 Larisa Kurkina RUS +26.6

Norske:
16. Astrid Jacobsen 1.35,8 min bak
17. Kristin Størmer Steira 1.36,0 min bak

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.