RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentebryting på kvinnedagen

Sist oppdatert:
8. mars kan du se Mina i rosa kjole denge løs på en annen kvinne i wrestlingringen. Kvinnekampen er ikke den samme som før.

(iOslo.no) Mina er den eneste kvinnelige wrestleren i Norge. Selveste kvinnedagen skal hun bruke til å promovere idretten i håp om å få flere norske kvinner inn i ringen. Dette skal hun få til ved å denge løs på en kroatisk motstander iført en metallic rosa kjole.

- At arrangementet kommer på kvinnedagen er ikke det viktigste for meg. For mitt vedkommende er det viktig å få markedsført sporten og få flere kvinner opp i ringen. Jeg håper det kommer en del kvinner og ser som har interesse for sport, sier Mina til iOslo.no.

Kinky gjørmebryting
Tidligere har Mina vært aktiv innen håndball, men etter en pause bestemte hun seg for å prøve noe nytt. Gjørmebryting mener hun blir for kinky, dermed oppfylte hun barndomsdrømmen og entret wrestlingringen.

- Etter håndballpausen fant jeg ut det ikke var noe poeng å fortsette. Det var da jeg var på et wrestlingshow bestemte jeg meg, der og da, at jeg ville prøve dette. Jeg hadde hørt at wrestling var i Norge og bestemte meg for å bli Norges eneste kvinnelige, sier 23-årige Mina.

Etter fire år i ringen har hun ingen planer om å gi seg. Selv om showsporten medfører mange skader.

- Det blir en del skader. I Norge er det rundt 25 wrestlere som hele tiden er ute med skader. Det forekommer mange brudd og spesielt ribbein er noe som ofte går. Knær, ankler og nakkeskader er også vanlig, forklarer Mina.

- Spektakulære stunts
Presseansvarlig for arrangementet på kvinnedagen Erik Isaksen håper publikum får valuta for pengene.

- Mina holdet et godt nivå. Hun er en jente med bein i nesen og som liker show. Jeg kan love at folk vil få se underholdende actionsport med spektakulære stunts. I tillegg blir det nervepirrende spenning med høy showfaktor. Publikum skal gå hjem med et smil om munnen, slår Isaksen fast til iOslo.no.

Han gir også et lite hint om hva publikum kan komme til å få se og utelukker ikke at noen av kvinnene kan komme til å utføre et stunt fra den øverste tauet i wrestlingringen.

- Du skal ikke se bort fra at ting kommer til å skje fra «top-ropen», nei. Det blir garantert mye action, ikke nødvendigvis bare i ringen, sier Isaksen.

Wrestlingshowet "Damer og deng" arrangeres av Norges Wrestlingforbund lørdag 8. mars i Kanonhallen. Arrangementet starter klokken 20.00 og vil vare i rundt to timer.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Hva synes du om å arrangere damewrestling på kvinnedagen 8. mars?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere