RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene får likevel fly

Sist oppdatert:
Anette Sagen og de andre kvinnelige skihopperne har i 12. time fått klarsignal til å være prøvehoppere foran helgens skiflyging i Vikersund. - Jeg tør ikke tro det, sier Anette Sagen.

Etter uker med usikkerhet og heftige diskusjoner for jentehopperne snudde Det internasjonale skiforbundet (FIS) i siste sekund. Det bekreftet skipresident Sverre Seeberg overfor NTB sent torsdag kveld. Han hadde da hatt samtaler med FIS-president Gianfranco Kasper samt rennkoordinator Sepp Gratzer, som er leder av juryen i Vikersund.

- Man er enige om at det er rennets jury som avgjør hvem som får være prøvehoppere, sier Seeberg.

Juryen har gitt tillatelse til at de kvinnene som er nominert som prøvehoppere, etter mye om og men skal få være prøvehoppere i helgens renn.

- Jeg tør ikke å tro det, men hvis dette er sant, er det selvsagt svært gledelig. Men fredag har de sikkert gjort helomvending igjen, sier Anette Sagen i en kommentar.

Saken om de kvinnelige hoppernes status og rettigheter har fått stor oppmerksomhet de siste ukene. Tidligere torsdag kveld gikk kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) ut og støttet Anette Sagen & Co på det sterkeste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere