Herrene Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure må sies å være de klart beste norske utøverne i norsk friidrett for øyeblikk, men ingen av de to konkurrerer innendørs.

Og bak dem er det for øyeblikket tynt med sterke resultater blant mannfolka.

Det er ikke tilfellet for kvinnene. Så langt har fire norske jenter kvalifisert seg til innendørs-EM, som går i italienske Torino 6. - 8. mars.

Finalehåp
Sprinteren Ezinne Okparaebo, som i år har tangert sin norske rekord på 7,33 sekunder, og hekkeløperen Christina Vukicevic er frontfigurene i det selskapet.

- Vi har et mål om to finaleplasser i innendørs-EM. Det er klart at Ezinne og Christina for øyeblikket er de mest aktuelle kandidatene til å klare dette. I tillegg håper vi selvfølgelig på noen positive overraskelser, sier Ronny Nilsen, sportssjef i friidrettsforbundet, til Nettavisen.

Og det trenger ikke være noen umulighet. I tillegg til Okparaebo og Vukicevic, vil høydehopperen Stine Kufaas og stavhopper Cathrine Larsåsen få sine debuter i et internasjonalt mesterskap i seniorsammenheng i Torino.

Kufaas, som trenes av den tidligere høydestjernen Hanne Haugland, har satt ny personlig rekord med 1,87 meter denne sesongen. Det er identisk med EM-kravet.

Larsåsen inn i varmen
Larsåsen har de siste sesongene seilet opp som Norges klart beste stavhopper. I fjor var hun ikke langt unna å kvalifisere seg til OL i Beijing, men hun måtte til slutt innfinne seg med å sitte hjemme da Jelena Isinbajeva og co. boltret seg i Kina.

Denne gangen er hun derimot inne i varmen, til tross for at innendørsrekorden hun satte tidligere i år - 4,15 meter er identisk med EM-kravet - senere er blitt underkjent.

- Cathrine gjorde det så bra utendørs i fjor, og hun hopper stabilt godt, så hun er med, sier Nilsen.

Og han legger til at det er flere aktuelle kandidater til mesterskapet. Utøverne må klare kravet innen 1. mars.

- Øyunn Grindem mangler bare to centimeter i høyde, mens Folake Akinyemi er to hundredels sekund fra å klare kravet på 60 meter. I tillegg ser jeg det som sannsynlig at Irene Høvik Helgesen nære på 400 meter og Ingvild Måkestad kan fort kvalifisere seg på 1500 meter.

- Positivt før sommerens mesterskap
- Det er lenge siden Norge har vært så godt representert. Hva synes du om det?

- Det er veldig spennende at mange av jentene viser en så fin utvikling. Ikke minst lover det bra med tanke på de mange mesterskapene til sommeren.

- Hva med guttene?

- De beste konkurrer som sagt ikke innendørs. Likevel har jeg godt håp om at vi vil få en mannlig representant eller to på sprinten i innendørs-EM. Paul Anders Holte har løpt på 6,85 på 60 meter og er bare fem hundredeler unna kravet. Også Christian Settemsli Mogstad er kapabel til å kunne snuse på kravet på den distansen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).