Gå til sidens hovedinnhold

- Jentene kunne dekket seg til

Den tyske pressesjefen mener langrennsjentene kunne gjemt seg bak tepper.

De norske landslagsjentene reagerte kraftig da det tyske TV-teamet ble i overkant pågående da jentene skiftet etter målgang i Oberstdorf søndag.

- Man må heller ha fokus på det som skjer i løpet enn halvnakne damer. Dette er ufint, uttalte Marit Bjørgen til NRK.

Ifølge lederen for den medisinske komiteen for nordiske grener i FIS, Inggard Lerheim, hadde ikke jentene tilgang til et telt å skifte i.

Det blir imidlertid tilbakevist av det tyske skiforbundets pressesjef, Stefan Schwarzbach.

- Det var et telt tilgjengelig, og det ble delt ut tepper til alle utøverne. De fleste tok disse i bruk. Vi sier til våre jenter at de skal ta i bruk teltet. Det gjør også de franske og de russiske jentene. Jeg vet ikke hvorfor de norske jentene ikke brukte teppene eller teltet, sier Stefan Schwarzbach til Nettavisen.

Pressesjefen var selv til stede da de norske jentene skiftet og sier han klødde seg litt i hodet da han så hva som utspilte seg.

- Jeg så det selv og var bekymret for at de skiftet der. Det er jo også en fare for å pådra seg sykdom. De burde tatt i bruk de mulighetene de hadde, sier han videre.

Han er imidlertid klar på at kamerateamet kommer til å være langt mer varsomt i framtiden.

- Vi er veldig lei oss for det som skjedde. Det er selvfølgelig ikke bra at dette blir sent på TV, men det var absolutt ikke vår idé. Det var et uhell at bildene ble vist. Vi kommer til å være mer forsiktige.

Det er nemlig DSV (Det tyske skiforbundet) som er ansvarlig for produseringen av TV-sendingene fra Oberstdorf. Langrennsansvarlig i den tyske TV-kanalen ZDF sier kanalen ikke viste bildene av de halvnakne norske langrennsjentene.

- Jeg forstår at nordmenn og de norske utøverne ikke ønsker at slike bilder vil bli vist på TV. Vi i ZDF respekterer privatlivet til utøverne og viste ikke bildene i vårt program søndag, sier Meggi Podkowik til Nettavisen.

Podkowik understreker at det ikke var ZDF som produserte TV-sendingene.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot