RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene ut av skyggen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Kvinnehopperne får dele både scene og TV-tid med gutta i kommende helgs historiske verdenscuprenn på Lillehammer.

Aldri tidligere har et hopprenn for kvinner hatt verdenscupstatus. Lørdag blir det en realitet – når Anette Sagen & co. kaster seg ut i den lille Lysgårdsbakken på Lillehammer.

Samtidig er det også tatt grep for å få mest mulig blest rundt det historiske rennet. Kvinnehopperne gjør nemlig unna sin førsteomgang i forkant av starten på mennenes renn – mens finaleomgangen er lagt til pausen i herrerennet.

Etter av vinnerne er kåret for begge kjønn, blir det felles premieutdeling.

- Dette er den desidert beste løsningen vi kunne håpe på, sier leder av organisasjonskomiteen på Lillehammer, Kai Arne Ringen, til skiforbundet.no.

Betyr mye
Bak ideen om å flette de to rennene sammen til ett arrangement, står Det internasjonale skiforbundets renndirektør Walter Hofer.

- Dette viser at FIS er offensive i forhold til jentene, at de ønsker å skape gode renn, og det skal vi følge opp, sier Kai Arne Ringen.

Den norske sportssjefen i hopp, Clas Brede Bråthen, legger ikke skjul på at det blir stort å få jentene i bakken.

- Om det ikke er en drøm for min del som går i oppfyllelse, så er det en stor og viktig milepæl for internasjonal kvinnehoppsport. Jeg gleder meg enormt, og håper at våre jenter er med og kjemper i toppen fra det første rennet, sier han.

- Ikke bare blir kvinnehopperne verdsatt gjennom ord, men også gjennom handling, tilføyer Bråthen.

Åtte uttatt
Sportssjefen tror rennet på Lillehammer bare er begynnelsen på kvinnenes frammarsj.

- Vi står foran den største kommersielle økningen for kvinnehopp generelt. Mange skirenn vil bli sendt på tv internasjonalt, og interessen for kvinnehopp vil øke radikalt fra denne vinteren, sier han.

Landslagstrener Christian Meyer er spent på hva elevene hans kan prestere på Lillehammer.

- Vi kan gjøre det veldig bra på gode dager, men mangler stabilitet i bakken. I sesongoppkjøringa har jentene lagt ned et stort stykke arbeid, og vi ser fram til å komme i gang, sier han.

Åtte norske jenter er klare for helgens renn på Lillehammer: Anette Sagen, Gyda Enger, Silje Sprakehaug, Line Jahr, Maren Lundby, Jenny Synnøve Hagemoen, Synne Steen Hansen, Silje Karlengen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere