Jentene vant stafetten

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk Norge til teten på den 2. etappen, og Norge vant en klar seier i kvinnestafetten i Otepää.

11.01.04 11:17

Vibeke Skofterud gikk åpningsetappen for Norge. Deretter overtok Hilde GP og Kristin Størmer Steira før Marit Bjørgen avsluttet.

De norske jentene slo Tyskland med 13,6 sekunder i stafetten over 4 x 5 kilometer, der de to første etappene gikk i klassisk stil, mens de to siste gikk i fristil.

- Jeg er glad jeg klarte å skaffe oss ledelsen på den 2. etappen, for det var på en måte med på å avgjøre hele stafetten, sa Hilde GP til NTB.

Men det var Kristin Størmer Steira som virkelig ble den store norske løperen lørdag. Hun doblet ledelsen og vel så det og knuste tyske Evi Sachenbacher. Dermed var det bare for Marit Bjørgen å kontrollere seg til mål på den siste etappen.

- Det var kjempebra at jeg fikk en ledelse på ti sekunder etter at Hilde hadde gått. Tidligere har Tyskland klart å gå inn et slikt forsprang på meg, men i dag gikk det veldig bra, sa Størmer Steira.

Tyskland ble slått med 13,6 sekunder til 2. plass, mens Finland tok 3. plassen 29,2 sekunder bak Norge. Russland på 4. plass var over 49 sekunder bak den norske kvartetten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.