LEVERMYR (Nettavisen) Det tok ti minutter av søndagens hjemmekamp mot Kristiansund før Jervs kaptein havnet i dommerens bok.

– Det er en skulderduell som dommer mener er gult kort. Det er så hoderystende at jeg ikke har ord for å få gult kort for så tynne saker så tidlig i kampen. Jeg tror det kom som en følge av at jeg snakket mye til dommeren i starten, og så fikk jeg det gule for en fair duell, sukker 31-åringen i en kommentar til Nettavisen etter kampen som endte 1–1.

Kan ikke snakke

Dansken er dødballsjefen med en giftig serve for sist sesongs eliteseriemannskap. Der fikk Wichmann kun et gult kort på 30 kamper. Siden han kom til Norge sommeren 2017 er det all time Low. For det finnes 29 historier til som handler om gult kort i Jerv-drakta.

Kortet søndag var sesongens andre gule. Det betyr at midtbaneankeret er rett bak rekordskjemaet fra 2018-sesongen. Da ingen andre spillere dro flere gule i Obos-ligaen enn Jervs nummer seks. Ni i tallet. Pluss et i cupen. En tredjedel av de totalt 30 kortene med lett høstfarge kom det året.

– I hele min karriere før jeg kom til Norge hadde jeg fått et gult kort. Inkludert ungdomsfotball samt 150 kamper i Superligaen i Danmark og europeiske kamper. Jeg har rett nok fått en annen rolle på banen i Jerv, men av de 30 kortene er sikkert 20 av de fordi man i Norge ikke kan snakke med dommeren. Det kan man der jeg kommer fra. Jeg føler at det er litt mye, men jeg har i det minste aldri fått det røde kortet, sier en lett smilende Wichmann.

Les også:

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Alle liker Mathias

Han ble forfremmet til hærfører med kapteinsbind foran 2021-sesongen. Etter ytterligere to sesonger med henholdsvis seks og fire gule kort. Det er ingen tvil om at Aalborg-mannen med den lett skarrende blandingsdialekten er både en populær og høyt ansett mann for Grimstad-klubben.

Lederegenskapene er like udiskutable som magneten mot det gule kortet i brystlomma til dommeren.

Slik blir det penger til fellesskapet av.

– Mathias er en solid bidragsyter til botskassa. Unødvendige kort man snakker på seg er for eksempel en bot, sier en av Jervs to botssjefer Iman Mafi.

Les også:

Vingbacken var god mot Kristiansund, og deler ansvaret som pengeinnkrever for synder utført sammen med Erik Sandberg.

– Det er mye sutring, men det syns jeg er gøy. Når folk er sure så koser jeg meg. Jeg og Erik bidrar også mye i den botkassa. Alle får med seg når vi gjør noe galt, så der er det ingen vei utenom, smiler Mafi.

– Det blir noen kroner i botkassa men de går jo til en god sak. Jeg får heldigvis noe igjen der. Vi får en god tur. Det verste med de gule kortene er karantenedagen, noe som jeg ikke har lyst til å dra på meg. Det er vanskelig å holde igjen, da jeg legger all passion i potten ute på banen, sier Mathias Wichmann.

Han mistet tre kamper med karantene under 2018-sesongen.

Ser sørover

Wichmann tar kapteinsrollen veldig seriøst og er stolt av å bære lederbindet rundt armen.

– Det er et privilegium å være kaptein. Årets sesong har vært litt utfordrende med mange nye spillere og alle skadene. Man må være omstillingsparat, og klar til å bidra der man kan. Jeg gjør mitt ytterste for å få det beste ut av hver og en medspiller, sier Mathias Wichmann, som trolig er en lavoddser til å dra det gule kortet 2. pinsedag hjemme mot Hødd.

Skulle det i tillegg komme for meldinger dommeren ikke hadde sansen for, betyr det et nytt bidrag til Jerv-guttas bot-tur i internasjonalt farvann etter sesongen.

– I fjor ble det fem dager i Barcelona, der alt var betalt fra start til slutt. Det blir fine turer. Jo mer penger i kassa jo lenger sør blir det i år, sier botssjefen Iman Mafi.

– Vi får se hvor mye vi får inn i år, men vi har mange gode bidragsytere til kassa. Jeg håper heller det blir en like gøy tur enda lenger sør fordi vi har fått litt opprykksbonus i kassa, avslutter kaptein Mathias Wichmann.