Jo Inge berget Solskjær-festen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Mens Hønefoss stjal nye bortepoeng. Les om torsdagens kamper her.

24.05.12 22:52

Den siste uken har alles øyne vært rettet mot Molde FK, Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke og et sirkus uten sidestykke.

Molde-trenerens flørt med Premier League-klubben Aston Villa fikk en rekke konsekvenser, men til slutt endte det likevel godt i rosenens by.

Røkke og Solskjær ble venner igjen over en bedre middag, og den tidligere Manchester United-profilen lovet å bli værende på Aker stadion en stund til.

«Kobra» scoret først
Torsdag skulle det hele feires foran egne supportere på «røkkeløkka». Klubben hadde til og med satt ned billettprisen før tippeligamøtet med Tromsø.

Været var flott, gresset var grønt og publikum i godt humør. Nesten alt lå til rette for en skikkelig fest, og det var bare ett problem - gjestene fra Nord-Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Mathias Høgmos menn var nemlig ikke i humør til å gi bort noe gratis i første omgang, og til tross for et lite Molde-overtak, scoret Tromsø først.

Zdenek «Kobra» Ondrasek tok godt vare på Tromsøs første store sjansen. Den sterke og giftige spissen dro seg fri fra Even Hovland og satte ballen i mål.

Det skulle drøye til andre omgang før Molde fikk sin utligning. I det 51. minutt slo Joshua Gatt inn foran mål og Jo Inge Berget fikk omsider satt kula i nettet.

Sentral Berget
Og like etter var det duket for Davy Claude Angan. Berget var igjen sentral da han spilte fram til spissen, og ivorianeren var kald i avslutningen. Kampen var snudd.

Den tidligere Lyn-spilleren Berget hadde gjort en svært god kamp da han midtveis i andre omgang ble byttet ut. Spissen pådro seg en smell i møte med Tromsøs Kara.

Minutter senere var Kara sentral igjen. Denne gangen pådro han seg et gult kort for en felling på martin Linnes - hans andre for kvelden - og måtte tusle i dusjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Og med ti mann på banen fikk Tromsø det tøft, og da stopper Even Hovland headet inn 3-1 til vertene var det kjørt. En fin revansj for stopperen, som var svak på Tromsøs mål.

Remi Johansen reduserte helt på tampen, men det var Solskjær og hans menn som kunne juble over poengene.

- De har to skudd på mål og scorer på begge, det er litt svakt av oss. Men vi kjører dem va banen i dag. Vi viser at det er to-tre klasser forskjell, sier Magne Hoset til TV 2.

- Vi har hatt et enormt press utenfra, også varter vi opp med festfotball. Vi gjør dette for klubb, fans, Røkke, og Gjelsten. De trår til for spillerne, sier Molde-veteranen videre.

Haugesund i toppen
Haugesund har vært solide, spesielt på hjemmebane de siste sesongene, men i år har Jostein Grindhaugs menn virkelig fått vist at den kan kjempe med de beste.

Laget fra Rogaland har hengt med i toppen av Tippeligaen denne sesongen, og torsdag kunne laget sikre tredjeplassen på tabellen med tre poeng mot Hønefoss.

Førsteomgangen i Haugesund ble en målløs affære, men det skulle ikke gå lenge av andre omgang før araberne fant veien til nettmaskene.

Svenske Maic Sema fyrte av fra langt hold, og ballen spratt like foran keeper Steve Clark og gikk inn nede i høyre hjørne. Ikke stort keeperspill av amerikaneren.

Dette så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men helt på tampen satte Riku Riski inn utligningen for gjestene og sørget for at Hønefoss igjen tok poeng på bortebane.

Haugesund er fortsatt nummer tre med sine 2o poeng. Laget er fire bak Molde på andreplass, og to foran RBK på fjerde. 11 serierunder er unnagjort.

Målløst i Lillestrøm
På Åråsen møttes Lillestrøm og Aalesund. Etter en tung start på sesongen sto vertene med to strake triumfer før torsdagens møte på Romerike.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aalesund på sin side har vært litt opp og ned så langt denne sesongen, og som vanlig er det hovedtrener Kjetil Rekdal som har stjålet mye av oppmerksomheten.

Selve kampen i Lillestrøm ble imidlertid ikke like fargerik som de to lagenes drakter kunne tilsi. Til pause stor det 0-0 og hjemmepublikum var tydelig ikke fornøyd.

Det skal ha vært tendenser til pipekonsert på Åråsen da dommer Svein Oddvar Moen sendte lagene i garderoben for en pust i bakken.

Heller ikke andre omgang ble noe spektakulært show. Lillestrøm skapte etter hvert en del gode sjanser, men de gule klarte ikke å overliste Sten Grytebust i AaFK-buret.

Scoringer ble det aldri og dermed måtte de to lagene ta til takke med ett poeng hver.

Kampene torsdag
Lillestrøm - Aalesund 0-0
Åråsen
LES MER: - Velg Solbakken og Wolves, Bjørn!

Molde - Tromsø 3-1
Aker stadion
0-1: Zdenek Ondrasek (35')
1-1: Jo Inge Berget (51')
2-1: Davy Claude Angan (57')
3-1: Even Hovland (69')
3-2: Remi Johansen (90+3')
Utvist: Kara Mbodji (65')
LES MER: - Dommerene forstår meg ikke

Haugesund - Hønefoss 1-1
Haugesund stadion
1-0: Maic Sema (51')
1-1: Riku Riski (90')
Utvist: Kristian Ørn Sigurdsson (69')
LES MER: - Det var et lite ran

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.