Det ettertraktede portugisiske stortalentet João Félix (19) blir Atlético Madrid-spiller.

Den spanske toppklubben presenterer overgangen på eget nettsted og sosiale medier onsdag kveld.

19-åringen ankommer fra lisboaklubben Benfica, og han har skrevet under på en sjuårskontrakt med Atleti. Angrepsspilleren koster en rekordstor sum for «Los Rojiblancos».

Utkjøpsklausulen i João Félix' kontrakt med Benfica skal ha vært på drøyt 1,22 milliarder kroner. Allerede i juni rapporterte flere medier om Atlético Madrid-budet som gjorde at Benfica ble nødt til å selge angrepsjuvelen sin.

Den unge portugiseren blir nå historiens femte dyreste spillerkjøp.

Og draktnummeret han får i Atlético Madrid legger ikke akkurat lokk på spekulasjonene om hva som nå skjer videre i klubben. João Félix skal nemlig spille med nummer 7 på ryggen.

Det er nummeret stjernespiller Antione Griezmann har brukt inntil sist sesong. Det har etter hvert blitt en dårlig skjult hemmelighet at franskmannen skal bort fra Wanda Metropolitano i sommer. De fleste ryktene om Griezmanns neste klubb plasserer 28-åringen i Barcelona.

Tidligere i sommer debuterte João Félix på hjemlandet Portugals a-landslag da de møtte Sveits. Seinere vant de både finalen mot Nederland og den aller første tittelen i UEFAs nyvinning Nations League.

I den eneste sesongen han spilte for Benficas førstelag scoret han 20 mål og leverte 11 målgivende pasninger på 43 kamper. I klubbens første kvartfinalekamp i Europa League, mot Eintracht Frankfurt, scoret 19-åringen hele tre ganger. Benfica vant 4-2, og unggutten var i tillegg pasningslegger på klubbens fjerde mål.

En av sommerens mest omtalte spillere på overgangmarkedet har nå fått ny arbeidsgiver.

Klubber som Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Juventus har alle blitt koblet til João Félix tidligere i år.

Overgangen kommer samme dag som det ble kjent at Manchester City utløste en klausul på rundt 680 millioner kroner som gjør at Premier League-vinnerne kjøper fri Rodri fra nettopp Atlético Madrid.