ENGLAND - DANMARK 2-1 (e.e.o.):

I Danmark har Atalanta-profilen Joakim Mæhle (24) blitt hyllet for de gode prestasjonene under EM de siste ukene.

Men onsdag kveld opplevde han en enorm nedtur i London sammen med resten av det danske landslaget. Den offensive backen var i sentrum av begivenhetene da Danmark røk på et bittert nederlag i semifinalen.

Les også: Danmarks landslagssjef reagerer etter EM-exiten: - Det er den følelsen jeg har

I ekstraomgangene ble England idømt straffesparket som avgjorde kampen. Det skejdde da Mæhle og innbytter Mathias Jensen var inne i en situasjon med Raheem Sterling i Danmarks 16-meter.

Litt seinere var danskene var slått ut av mesterskapet, og bildene fra Wembley viste at Joakim Mæhle brast i gråt.

- Så ut til å trenge en klem

- Han er jo knust. Han uttrykker følelsene sine litt tydligere enn oss andre på det tidspunktet. Vi andre har den samme følelsen inni oss. Han har spilt et fantastisk sluttspill, og på det tidspunktet så han ut til å trenge en klem, beskriver Danmark-lagkompis Jannik Vestergaard ifølge B.T.

- Han fikk et straffespark mot seg som jeg ikke synes var der. Jeg tror det var det han gikk og var lei seg for. Han har spilt en stor turnering, fortsetter Southampton-spiller Vestergaard.

En annen av Danmarks backer, Daniel Wass, omtaler straffesparket som en stor dommerfeil.

- Vi er skuffet over at vi taper semifinalen, og at vi gjør det på en kjempefeil av dommeren. Skuffelsen er enda større når det er dommeren som avgjør kampen, mener Wass.

Valencia-spilleren Wass var for øvrig noen månder på utlån i Fredrikstad for tolv år siden, da Brøndby eide ham.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

VAR-støtte til dommeren

I manges øyne falt Manchester City-stjernen Sterling fryktelig lett. Dommer Danny Makkelie fra Nederland blåste likevel for straffe.

Videodommerne sjekket situasjonen på nytt, men heller ikke VAR-systemet gikk inn for å korrigere avgjørelsen. Der var konklusjonen at Makkiele ikke hadde begått en åpenbar feil.

Les også: Sterke reaksjoner etter at England gikk til finale: - Ikke fortell meg at dommeren ikke har det i hodet

Harry Kane skjøt deretter et svakt straffespark som Kasper Schmeichel reddet. England-kapteinen fikk dog returen rett tilbake i føttene og scoret vinnermålet.

Dermed ble det England som vant retten til å møte Italia i søndagens EM-finale. Også den blir spilt på engelskmennenes hjemmearena Wembley.