REAL BETIS - ATHLETIC BILBAO 3-2:

38 år gamle Joaquín scoret hat trick på bare 20 minutter hjemme mot Atletic Bilbao søndag.

Med det ble han den eldste spilleren i La Liga-historien med tre mål i samme kamp.

Før den aldrende Betis-vingens herjinger på Estadio Benito Villamarín, hadde gjestene fra Bilbao bare sluppet inn ni mål på de 15 første serierundene i La Liga.

I år 2000 debuterte Joaquín på Real Betis' førstelag. Nesten 20 år senere i søndagens kamp mot Athletic Bilbao scoret han altså hat trick for moderklubben, som den eldste noensinne i dem spanske toppdivisjonen.

Les mer: Frustrerende kamp for Ødegaard og Real Sociedad

Les mer: Fyrer løs mot Vikings finalehelt: - Detter veldig lett

Joaquín gjorde attpåtil bragden i løpet av de første 20 minuttene av kampen. Scoringene ble satt inn med veteranens gode høyrefot.

Det første målet kom etter et drøyt minutt da han tok ned ballen på brystet i boksen og deretter hamret ballen i mål. Så fulgte han opp ti minutter senere med en frekk avslutning via stanga og i mål.

Mannen med 51 landskamper for Spania skrev historie i det klokken var i ferd med å bikke 20 minutter.

Joaquín, som i glansdagene var kjent for sin store fart, stakk gjennom på en kontring før han enkelt satte ballen i mål og kunne juble for det historiske hat tricket.

Athletic Bilbao prøvde det de kunne for å kjempe seg tilbake i oppgjøret. Iñaki Williams reduserte med straffescoring like før pause, og Yuri Berchiches gjorde det enda mer spennende med et kvarter igjen.

Men sistnevntes scoring holdt ikke til poeng for baskerne. Joaquíns fantastiske hat trick i første halvdel av førteomgangen ble avgjørende til Real Betis' fordel.

(©NTB)