RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber for Tora-effekt

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Norges Skiskytterforbund jobber hardt for å få en «Tora-effekt». OL-vinneren selv er sentral i jenteløftet.

OSLO (ANB): Tora Berger (29) og Ann Kristin Flatland (snart 28) er de to eneste fra forrige sesong som er igjen på elitelaget for kvinner. Nå tar de sin del av jobben for å bidra til å gjenskape bredden i toppen.

- Det er spennende og gledelig å se at landslagsløperne er så engasjert i dette arbeidet. De bidrar med viktig kompetanseoverføring og er en stor styrke for prosjektet, fastslår forbundets generalsekretær Rakel Rauntun overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Inkluderer flere
Hun leder en bredt sammensatt arbeidsgruppe, som nå er i ferd med å ta et krafttak for norsk kvinnelig skiskyting. Blant en lang rekke ressurspersoner som deltar i det omfattende prosjektet er Roger Grubben og Ann-Elen Skjelbreid, og altså de to nevnte eliteløperne.

De gjennomførte et møte med alle de kvinnelige deltakerne under NM på Simostranda på tampen av sesongen. Og de var aktive da rekruttlaget fikk være med på en ukelang fellessamling i etterkant av rulleski-NM i Sirdal i høst.

- Dette er noen av grepene vi har gjort for å inkludere flere, bedre kommunikasjonen og i det hele tatt lage et bedre tilbud totalt sett, sier prosjektlederen.

Ekstra stort rekruttlag
En rød tråd i jenteløftet er å jobbe for å hindre frafallet og beholde bredden fra rekrutteringsnivå over i senioralder.

- Det betyr en sterk prioritering av de nest beste i tiden framover, understreker Rauntun.

I tråd med dette har forbundet i år en annen landslagsmodell enn tidligere. Elitelaget består av bare fire løpere – nevnte Berger og Flatland, samt ungjentene Synnøve Solemdal og Fanny Welle-Strand Horn. Til gjengjeld opererer man med et ekstra stort rekruttlag på 12 løpere. Satsingen forsterkes av at dette laget har to heltidsansatte trenere, Arnstein Mykland og Raphael Poiree.

Kvinnelig støtteapparat
- Vi er også veldig bevisst på å engasjere kvinnelige leger og fysioterapeuter i denne satsingen. Det er veldig viktig med begge kjønn i støtteapparatet. Særlig for jenter i en viktig utviklingsperiode er det godt med samtalepartnere av samme kjønn. Prosjektet Sunn Jenteidrett, som vårt forbund er en av eierne til, har også en betydelig rolle i kvinneoffensiven, sier Rakel Rauntun, som er tilfreds med at man er kommet et stykke på vei.

- Men det gjelder å ha is i magen, være tålmodig og ta steg for steg, legger hun til.

Akkurat som for eksempel Tora Berger har gjort. Nå legges alt til rette for at OL-triumfen hennes skal gi ringvirkninger.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere