*Nettavisen* Sport.

Jobber med Elden-etterfølger

Foto: Morten Holm/Scanpix

Bård Jørgen Eldens etterfølger som sportssjef i kombinert blir trolig klar i slutten av april.

15.04.08 11:50

Ifølge lederen for Skiforbundets kombinertkomite, Ruth Schmid, pågår det nå en prosess for å få på plass leder- og trenerfunksjonene foran neste sesong.

- Vi ser på to muligheter. Enten å utlyse sportssjefstillingen eller å finne interne løsninger ved å bruke folk vi allerede har i systemet og omorganisere, sier Schmid til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tilbake til gammel modell?
Etter det ANB erfarer, er det sistnevnte alternativet det mest sannsynlige, ikke minst av økonomiske årsaker.

I så fall ser det ut til at kombinertledelsen går tilbake til modellen som også tidligere har vært mest vanlig. Sist sesong var Bård Jørgen Elden sportssjef med en egen hopptrener (Kjetil Strandbråten) og en egen langrennstrener (Kristian Hammer) under seg.

Men det var unntaket fra regelen i kombinertleiren. Før har sportssjefjobben vært kombinert med en av de to trenerjobbene. Elden, for eksempel, var også langrennstrener i sitt første år som sportssjef, mens hans forgjenger Frode Moen kombinerte rollene som sportssjef og hopptrener.

Elden fungerer ut mai
Men slike dobbeltroller er både arbeidskrevende og belastende. I kabalen som nå skal legges vil derfor avlastningsmuligheter være et stikkord.

- De to trenerne Strandbråten og Hammer blir hovedpersoner i dette planleggingsarbeidet. De to har nettopp kommet hjem fra et opphold i OL-byen Vancouver, så vi har ikke rukket å drøfte temaet særlig grundig ennå. Men i løpet av april skal vi ha alt klart, sier Ruth Schmid, og tilføyer:

- I mellomtiden skjøtter Elden alt nødvendig planleggingsarbeid. Han fungerer i sportssjefjobben ut sin kontraktsperiode, det vil si til 1. juni. (ANB)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.