*Nettavisen* Sport.

Jobbet for gullet i 10 måneder

Foto: Heiko Junge / Scanpix

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): I begynnelsen av mai i fjor, bestemte trener Roger Grubben seg for at Norge skulle ta stafettgull i VM for første gang siden 1967. Skiskytterne innfridde.

12.03.05 19:59

- Vi satte oss ned på toppidrettsenteret, og bestemte i begynnelsen av mai fjor at VM-stafetten var sesongens hovedmål. Derfor smaker dette gullet så utrolig deilig, sier trener Roger Grubben til TV 2 Nettavisen etter at Norge lørdag tok gullet i suveren stil i Hochfilzen.

I den syvende himmel
Suksesstreneren var i den syvende himmel etter gullet. Sjelden har den vanligvis så sindige nordleningen tatt mer av etter et løp.

- Grunnen er ganske enkelt fordi vi har jobbet knallhardt mot dette gullet i over 10 måneder. Hver stafett i verdenscupen har vi brukt som en trening til VM, forklarer han – vel vitende om at Norge har vunnet tre av fire stafetter i verdenscupen denne sesongen.

- Men med en slik ambisiøs målstetning – ble ikke presset på utøverne usedvanlig stort?

- Vi var alle enige om at dette var målet. Alle var klar over at vi skulle vinne VM, svarer han.

Halvard Hanevold, Egil Gjelland, Stian Eckhoff og Ole Einar Bjørndalen – Norges gullgutter på stafetten – mener ikke det var feil å sette målsetningen allerede 10 måneder i forkant.

- Vi var alle sammen innstilt på at dette var hovedmålet, og hadde ingen problemer med å takle presset. Men det gjør det selvsagt ekstra deilig at vi innfrir, slår alle fast overfor TV 2 Nettavisen.

Norges første på 38 år
Stafettlaget hadde all grunn til å juble i etterkant. Ikke bare innfridde de målstetningen om gull, de sikret også Norges første stafett-gull på 38 år.

- Det føles bra helt utrolig deilig. Ikke minst med tanke på at det er så lenge siden sist, stråler Halvard Hanevold.

- Hele laget gjør en kjempejobb. At vi nå er historiske, er selvsagt en deilig følelse, sier Stian Eckhoff.

- Vi visste alle at vi var gode nok. Det blir garantert en feiring ikveld, mener Egil Gjelland.

- Jeg vet ikke hva som er deiligst – at vi tar gull på sesongens hovedmål eller at vi tar gull for første gang på evigheter, smiler Ole Einar Bjørndalen.

Rørt til tårer
Landslagssjef Arne Idland var nærmest rørt til tårer etter triumfen i Østerrike.

- Det betyr enormt for oss dette gullet her. Måten laget fremstår på, at de bare går ut og tar gullet så enkelt, gjør det hele helt spesielt. At vi satte oss mål om gull før sesongen, gjør det om mulig enda mer spesielt, sier en skjelven Idland til TV 2 Nettavisen.

- Hva betyr det at gullet er Norges første siden 1967?

- Hva skal jeg si? Jeg var ikke født i 1967 selv. Så det føles enormt herlig å få være med på dette, svarer landslagssjefen.

Norge tok gullet foran Russland og Hviterussland på stafetten. Gullet var Norges tredje hittil i VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.