Gå til sidens hovedinnhold

Johan (13) med nytt toppresultat

Onsdag slo tidenes største norske tennistalent, Johan Skattum, den regjerende mesteren i en av verdens største turneringer.

Aldri før har Norge hatt et like stort tennistalent som Johan Skattum (13). For et par uker siden var han faktisk rangert som nummer én i Europa i sin aldersgruppe.

Den rankingen ofrer han imidlertid for å spille i to av verdens største turneringer i USA - Eddie Herr og det uoffisielle VM, Orange Bowl. I begge turneringene deltar alle verdens beste spillere på hans alderstrinn.

I fjor nådde Skattum semifinalen i Eddie Herr, men ble da slått av Mitchell Krueger - amerikaneren som til slutt vant hele turneringen.

Onsdag var det duket for revansje.

De to toppspillerne ble trukket mot hverandre i 3. runde av årets Eddie Herr, og Johan Skattum vant onsdag 7-6, 6-3. Dermed er han klar for 8-delsfinalen i turneringen. De to spillerne spilte helt jevnt frem til 3-3 i andre sett.

Det skal imidlertid mye til for å vinne hele turneringen - eller nå en absolutt topplassering - i år. Dette fordi Skattum i år konkurrerer med spillere som også er ett år eldre enn ham - og ett år på det alderstrinnet er mye.

I neste runde venter uansett en ny knalltøff kamp for nordmannen. Da møter Skattum amerikanske Robert Livi, som slo ut fjorårets uoffisielle verdensmester, Reo Asami, i sin 16.delsfinale.

PS: Det uoffisielle VM, Orange Bowl, spilles et par uker etter Eddie Herreturneringen-turneringen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis