Chris Horner (Team RadioShack) var ikke den eneste av de sterkeste sammenlagtrytterne som måtte slippe noen sekunder til Thor Hushovd og Cadel Evans' gruppe opp Mûr-de-Bretagne tirsdag ettermiddag.

Men 39-åringens inngang til den avgjørende tredjekategorien var noe spesiell.

Vi siterer bloggen hans (1 mile tilsvarer 1,6 kilometer):

«Jeg hadde gode bein hele dagen fram til cirka 35 eller 40 miles igjen av etappen. I begynnelsen trodde jeg at det bare var en tempoendring, men etter cirka ti miles begynte jeg å tro at det var fordi jeg ikke hadde spist eller drukket nok, fordi de korte kneikene gjorde mer vondt enn de skulle.»

RadioShack-rytteren fikk senere en teori om at det kunne være alle klærne han hadde tatt på seg, grunnet regnværet, og tok dermed turen tilbake til Johan Bruyneel i følgebilen.

«Johan kjørte følgebilen, og trodde jeg var gal da kom tilbake så sent for å bare bli kvitt noen klær. Jeg ga ham hjelmen, brillene og trøyen min, så jeg kunne ta av meg undertrøyen. Jeg fløy gjennom svingene uten hendene på styret da jeg skulle ta av meg undertrøyen. Johan ga meg trøyen tilbake og deretter hjelmen. Akkurat da jeg festet hjelmen la jeg merke til det virkelige problemet - jeg hadde syklet på et flatt dekk!»

«NASCAR-racing»
«Jeg skrek til Johan som fortsatt kjørte rett ved siden av meg. Han stoppet med en gang, og mekanikeren løp ut av bilen. På det tidspunktet var jeg ikke sikker på om jeg var glad for å finne kilden til alle problemene de siste ti miles, eller om jeg skulle bekymre meg for kampen tilbake i rittet igjen.»

Da Horner fikk orden på utstyret var han i gang med jakten på hovedfeltet - og ikke minst en god posisjon før Mûr-de-Bretagne.

«Jeg må ha syklet på et nesten-flatt dekk en stund, fordi det var som natt og dag forskjell på følelsen i beina. Da jeg endelig var tilbake i feltet, var det tid for NASCAR-racing tilbake i fronten av feltet med bare 10 miles igjen til mål.»

Veteranen avslutter med at han neppe kan ha fått noen nye venner i feltet de siste milene, og at han syklet helt på grensen de siste to kilometerne opp Mûr-de-Bretagne.

Les hele bloggen til Chris Horner her!

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (6. juli) :

Hvilken sykdom pådro Edvald Boasson Hagen seg før årets Tour de France?

1) Streptokokker 2) Helvetesild 3) Kikhoste

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.