Killi sikret edelt metall med poengsummen 84,71.

Dombås-utøveren leverte et svært godt første «run» der hun fikk sin beste poengsum. Kvalifiseringsvinner og regjerende olympiske mester Mathilde Gremaud sto imidlertid igjen på toppen, og hun satte umiddelbart press på Killi da hun ble belønnet med 87,95 for sitt forsøk.

Dermed var det stor spenning foran andre og siste omgang i Bakuriani. Der greide ikke Killi å overgå sin sveitsiske konkurrent da hun falt.

Canadiske Megan Oldham leverte et kjempeforsøk og tok andreplassen med 87,75 poeng. Dermed endte det med bronse for Killi.

– Jeg er kjempehappy med egen kjøring. Veldig gøy, sa Killi til Viaplay.

Hun hadde store planer for andre forsøk før det gikk galt på første hopp. Vinden tok seg opp underveis i konkurransen, og det skapte problemer for flere finalister.

– Jeg var uheldig og falt på første hopp, så den planen gikk i vasken. Uansett var det veldig mye mer vind i andre forsøk, noe som gjorde det litt skummelt. Vi fikk ganske «heavy» motvind, så det var mange jenter som slet med farten, fortsatte bronsevinneren.

Eie bommet

Gremaud tok sølv i øvelsen i 2021 og sikret tirsdag sitt første VM-gull.

Sandra Eie bommet allerede på første element og fikk sitt første forsøk ødelagt. Hun kom inn til konkurransen etter å ha fått seg en trøkk på trening. Da hjalp det ikke at hun fikk seg et lite slag da hun falt i første forsøk.

Hun hadde press på seg foran sitt andre «run», men heller ikke det ble som ønsket for 27-åringen. Hun endte på 7.-plass med 47,40 poeng.

Verdenscupleder

Killi ble nummer seks i slopestylefinalen i OL i Beijing i fjor og kom til tirsdagens finale etter å ha vunnet tre verdenscuprenn i slopestyle denne sesongen. Hun er cupleder i disiplinen og var dermed en stor medaljefavoritt og gullkandidat i tirsdagens konkurranse.

Killi tok seg til finale som toer i kvalifiseringen bak Gremaud. Da fikk Killi 83,85 poeng, mens Gremaud trikset seg til 87,55. Også i finalen var sveitseren hakket bedre.

Det neste for de norske friskikjørerne er big air søndag. Eie har uttalt at det er hennes store mål i årets mesterskap.

(©NTB)